用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂? ...
go

8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂? [複製鏈接]

如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由?只是圍棋班罷了!
你哋那些中心又是否這樣?
   0    0    0    0

大部份颱風黑兩停課都無得補錢補堂, 有些1:1有補課, 但group class 通常都無. 正如八號風球公司唔會扣你一日人工一樣道理

醒目開學勳章

有些有, 有些無, 視乎每間公司, 但個人覺得應該有.

多數無。

相信多數都冇得補, 但有d係有的. 我有d朋友都專揀一d因天氣關係取消課堂而提供補堂o既centre先會報. 通常報名時都會講明.

醒目開學勳章 王國長老

好睇 Centre 手冊/指引. 有時會有補堂, 有時會沒有. 交費前要問清楚
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回復 hazel_mom 的帖子

Private swimming class in YMCA has supplemental class.

回覆:8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂?

明愛有

引用:如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由

原帖由 hazel_mom 於 13-08-16 發表
如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由?只是圍棋班罷了!
你哋那些中心又是否這樣?
...
吓, 通常中心寫明有 or 冇。
冇話拗喎。

回復 hazel_mom 的帖子

每個中心都唔同架波!要睇明校規,有d連Sick leave都無得補~
不過而家越來越多補習中心無補堂了,一來要減輕行政壓力,八號風球呢d更加幾乎無得補!
‹ 上一主題|下一主題