用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014-2015PN 細B
go

2014-2015PN 細B [複製鏈接]

我B仔係12年11月出生,細B. 請問係咪2014-2015PN大多數唔收?咁可唔可以直接報2015-2016K1?是否機會也很微? 係咪仔發展會慢D,要做大B?
新手媽媽
   3    0    0    0

回覆:2014-2015PN 細B

I want to know too!

回覆:Joanma893 的帖子

I want to know too! Push!

我囡都係細b, 10-11月已開始interview, 現乜都唔識,怎教呢?

今年可以報 pn 及 k1,  k1 機會大啲可以試金巴倫,明慧或 York, pn 可試報 St cat, kv, Vic, 民生或蘇浙及玫瑰崗。

引用:我囡都係細b,+10-11月已開始interview,+現

原帖由 janice.y 於 13-08-17 發表
我囡都係細b, 10-11月已開始interview, 現乜都唔識,怎教呢?
Me too…細囡超細b22/12…坐都未穩,都唔知點in

回復 carolwang 的帖子

我囡囡都係12/12, 中要12月尾尾個2日, 如果10月11月INTERVEIW, 我吾佢到時點IN...

我仔係2012年11月b,  咁係咪應該遲一年讀, 做大b?

我都好想知,1212細b, 如果遲一年讀又好唔好,我兩公婆要返工,留在家對住印印,我唔太想囉

問左好多都話2014 N1機會細...唔知點算...

我都係11月細女呀,有d講明九月冇兩歲唔收

如果pn,係咪15年讀k1?

之後足2歲插班機會大嗎?

回復 kittyland06 的帖子

囡囡12年11月出生, 而PN一定要足兩嵗,咁即係只可以希望插到14年11月PN班. 如果插唔到班可以點算?
同埋, 12年出世, 唔係下年(14年) 8月-10月先開始報15/16年的K1嗎?

可以下年報 k1, 我有個朋友11月b明慧及金巴倫也收了他k1, 佢冇讀 pn

機會係微,但可試,我仔十月中個時都兩間收

好多學校都寫明收8月31日前的,就算收細b可能位都唔多, 到k班都係一大班大b爭,諗起都有d擔心冇學校收

Pollyowen 發表於 13-8-23 10:55
好多學校都寫明收8月31日前的,就算收細b可能位都唔多, 到k班都係一大班大b爭,諗起都有d擔心冇學校收 ...
我都好擔心.St Cat. 唔收細B讀PN.我都唔敢有太大期望. 係咪要遲一年讀PN同K1會好D? Dragon B太多人.

引用:今年可以報+pn+及+k1,++k1+機會大啲可以試

原帖由 kittyland06 於 13-08-17 發表
今年可以報 pn 及 k1,  k1 機會大啲可以試金巴倫,明慧或 York, pn 可試報 St cat, kv, Vic, 民生或蘇浙及 ...
可是在蘇浙幼兒園website, 寫明唔收細B讀N班呀(只收八月三十一日前出生才可報名吖!)

引用:機會係微,但可試,我仔十月中個時都兩間收

原帖由 zuzu888 於 13-08-23 發表
機會係微,但可試,我仔十月中個時都兩間收
請問邊兩間有offer 呀?

‹ 上一主題|下一主題