用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 有關校際朗誦節
go

有關校際朗誦節 [複製鏈接]

1.  是否可以自己報, 不經學校?
2.  如是自己參加, 誦材係唔係要買?
   1    0    0    1

you can apply by yourself if you are a member. If not, you can also pay for the members to help. (such as some piano studio or private teachers)

I trained my daughter and  find the material by myself. However, I would apply the competition via school.

small-pekkle 發表於 13-8-15 02:03
1.  是否可以自己報, 不經學校?
2.  如是自己參加, 誦材係唔係要買?
1. 樓上媽媽答左,你亦都可以去一D係佢會員嘅機構度報名。不過點解唔經學校呢?
我仔仔學校老師會選一D學生參加,如果老師無揀,自己想參加,可以通過PTA報名。你睇下學校有有先呀!

2. 無得買嘅。如果你已係會員,應該14/8開始可以攞到中文所有誦材,英文誦材就要自己搵/到坊間買原著。

回覆:有關校際朗誦節

唔該哂

如果老師揀唔中, 咁自己經學校報, 學校會唔會俾誦材呢?

small-pekkle 發表於 13-8-17 17:02
唔該哂

如果老師揀唔中, 咁自己經學校報, 學校會唔會俾誦材呢?

我仔學校有,其他學校就唔知。

開學後,你問下學校。

我地學校比哂朗材家長,自己考慮報唔報,學校可代報。另外學校會再選同學參賽,呢啲就會train 埋。

唔該哂! 開學問吓

回覆:small-pekkle 的帖子

會,自行系校拎表格,都是打明学校名,所以会比诵材的,放心

唔該哂

本來俾老師揀中咗, 基於某些原因, 冇咗.  諗緊好唔好自己訓練, 但又唔識!

另英文獨誦係唔係好似中文咁有分詩詞, 散文

熱血勳章

英文獨誦係有分詩詞, 散文
Solo Verse Speaking
Solo Prose Speaking - Open
Solo Prose Reading - Non-Open
(http://www.hksmsa.org.hk/)

Tks

引用:Quote:small-pekkle+發表於+13-8-15+02:03+

原帖由 熙媽媽 於 13-08-17 發表
1. 樓上媽媽答左,你亦都可以去一D係佢會員嘅機構度報名。不過點解唔經學校呢?
我仔仔學校老師會選一D學生 ...
你好,我想仔報彈琴,k3生,幼稚園及琴老師不是會員,我可以怎樣報?

bb1308 發表於 14-6-21 01:22
你好,我想仔報彈琴,k3生,幼稚園及琴老師不是會員,我可以怎樣報?

...
可以找個香港學校音樂及朗誦協會的會員代報,鋼琴老師應該知道。
‹ 上一主題|下一主題