用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think PN Application Submission
樓主: ddddssss
go

Think PN Application Submission [複製鏈接]

其實, 我認為甘都好, 至少每個家長都會考慮, 自己到底想不想去試呢間學校, 好似ST CAT 甘, 夠要爸媽去取表, ....

回復 ddddssss 的帖子

造勢就梗係, 出名d,下年可以加多d 學費老實講, 你唔訓街, 大把人訓……

apr2012  同感  發表於 13-8-19 13:21

wedding.2010 發表於 13-8-15 14:55
上年mos think. 7am去排20名內, 9am去排百幾, for yr info.

Thanks for your info!

回覆:Think PN Application Submission

講真都未必係想造勢嘅!只係為一個面試嘅機會你肯為佢瞓街都唔介意,可以証明你誠意之餘仲可以事先篩走大部份搵佢做backup嘅人先。咁做起碼唔駛花咁多人力物力搞幾千份申請表&面試,搞餐死之後又個個走去其他學校,之後又要浪費時間call waiting。如果你自己係校長,都會為自己學校諗一個快靚正平嘅方法搞入學申請啦 (個人意見)

回復 bamalamb 的帖子

樓上呢位朋友, 我非常同意你的說法;  所有幼稚園都有人讚 有人彈, 年年都有大棚人對 "Think" 批評, 確實它不是一綫名幼, 但亦不如外界所講咁差, Think 亦有它自身的優勢, 所以每年仍有幾千人去報名, Think 今年的新安排都係一個好辨法去幫大家省時, 免得家長為選校而頭痛.

我大仔讀think的當年,不過要瞓街交表,sorry我唔會去.
‹ 上一主題|下一主題