用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區
go

Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區 [複製鏈接]

最後揀左呢間學校俾女女讀N班,d校服幾靚。我有d擔心小朋友適應唔到自己返學,校長好好人,叫我由現在起到8月尾,每日可自由帶小朋友去學校坐,玩玩具及睇圖書30-60mins,協助女女適應學校環境,好好呀!!

10    0    0    0

之前已經有人係面書開左group,你可以search返之前D post join我地

回覆:Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區

我報左出年既pn班,請問Swindon 既interview 係問形式?

引用:之前已經有人係面書開左group,你可以searc

原帖由 wingmanlam 於 13-08-12 發表
之前已經有人係面書開左group,你可以search返之前D post join我地
剛search 左有關Swindon既post,但只見到有開interview & 註冊既posts. 請問可否告知面書group 名?? thx.

引用:我報左出年既pn班,請問Swindon+既intervie

原帖由 BG930 於 13-08-12 發表
我報左出年既pn班,請問Swindon 既interview 係問形式?
interview過程輕鬆,老師問小朋友名,say hello,然後老師同小朋友玩具,從中觀察。最後,老師同家長傾計。

d老師好nice,校長有主動走來看小朋友,同小朋友say hello & 請食糖,小朋友好開心。

引用:Quote:原帖由+BG930+於+13-08-12+發表我報

原帖由 biqutz 於 13-08-12 發表
interview過程輕鬆,老師問小朋友名,say hello,然後老師同小朋友玩具,從中觀察。最後,老師同家長傾計。 ...
Thx!!

https://www.facebook.com/#!/groups/619055744773068/

歡迎2013-2014 o既n班!!

請問小朋友9月出世有機會收嗎?

回復 ssshk 的帖子

你係指今年入讀定下年先?佢地會留位俾細b架

引用:回復+ssshk+的帖子 你係指今年入讀定下年

原帖由 wingmanlam 於 13-08-15 發表
回復 ssshk 的帖子

你係指今年入讀定下年先?佢地會留位俾細b架
下年

Swindon 係一間唔錯既幼稚園, 校長老師個個都好好人, 好有愛心, 我女剛在這裏完成咗N班課程, 我同女女都好唔捨得要離開, 我個女到依家仲日日係到話掛住Ms Cheung, Ms Sara, Ms Leung, Ms Tong, 又成日係到講d同學仔既名, 攪到我都好掛住佢地, 亞女個時日日放學都好開心的

引用:Swindon+係一間唔錯既幼稚園,+校長老師個個

原帖由 estherchan0723 於 13-08-16 發表
Swindon 係一間唔錯既幼稚園, 校長老師個個都好好人, 好有愛心, 我女剛在這裏完成咗N班課程, 我同女女都好 ...
點解要轉校?

回覆:ssshk 的帖子

因為生咗細佬,姐姐要照顧細佬,湊家姐返學交比老人家負責,老人家行唔到咁遠,所以揀咗係屋企樓下讀

全日n學費幾錢?

回復 wingyan008 的帖子

思博無全日班, 半日N班四千一個月無雜費

引用:+https://www.facebook.com/#!/groups/6190

原帖由 C蓓媽 於 13-08-14 發表
https://www.facebook.com/#!/groups/619055744773068/

歡迎2013-2014 o既n班!!
Pls add me FB group. I pm info to you. Pls check.  My kid going to study Swindon PN class in this year.
Tks多多指敎

回覆:biqutz 的帖子

我囝囝會在9月上學,你是上午還是下午班?

estherchan0723 發表於 13-8-16 17:44
Swindon 係一間唔錯既幼稚園, 校長老師個個都好好人, 好有愛心, 我女剛在這裏完成咗N班課程, 我同女女都好 ...

yes, d 老師係好好, 因為我都有join佢d pg ....所以我好like環境及老師..........但我k班都要走了.......我要選有學券學校.

回復 wingmanlam 的帖子

甘好? 甘洗唔洗買校服呀? 個d 幾錢到?
知唔知返學教d 咩?

甘你地會唔會直上佢地既k1呀?

回復 s'we 的帖子

有校服同PE衫, N班一定要著圍裙, 逢星期五便服日
校服價錢合理, 我覺得算平
因為都係開左學一個星期, 仲要返一個鐘, 都係唱下歌仔同食茶點, 學到D咩暫時答唔到你
至於K1, N班學校預左可以直升K, 唔需要再INTERVIEW, 不過我自己都會報下出面D學校, 無其他更好先會留低
‹ 上一主題|下一主題