用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 如果讀佐國際學校P1,仲可唔可以參加自行派位同埋政府派 ...
go

如果讀佐國際學校P1,仲可唔可以參加自行派位同埋政府派位 [複製鏈接]

如題,女兒開學去讀國際學校P1,但我仲想參加派位,因為P1等同於local幼稚園k3,所以年齡冇問題。 希望有人解答,好心急,Thanks
   0    0    0    0

回覆:bbsissi 的帖子

可自己去取表參加派位,但為何又去讀國際學校呢?抽中官津名校怎辦?又轉出來?

已入讀p1不能抽,不過唔知is點計,最好打去教局小一派位組問清楚

回覆:如果讀佐國際學校P1,仲可唔可以參加自行派位同埋政府派位

只要有香港身分証,適齡的學童都可以參加小一派位。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

回復 Radiomama 的帖子

主要是想多個選擇,而且多機會提高英文

回復 MrBeast 的帖子

好的,多謝

回復 shadeslayer 的帖子

我都覺得應該可以,因為學前教育唔係義務強制教育,如果小朋友未讀過幼稚園,唔通唔可以讀小學咪,所以應該可以自己去羅表掛

可以,好多人係咁做。
‹ 上一主題|下一主題