用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 升小資料不整全
go

升小資料不整全 [複製鏈接]

York 網頁上的升小資料不整全,只記錄津小(28%),私小(20%),其他52%呢?
   1    0    0    0

引用:難道要畫出腸嗎?

原帖由 valverde 於 13-08-09 發表
難道要畫出腸嗎?
其他你認為的名幼又有公開嗎?

回覆:gret 的帖子

有,LH 有公開,仲好詳細~

引用:此乃「獻醜不如藏拙」

原帖由 valverde 於 13-08-11 發表
此乃「獻醜不如藏拙」
即那52%去邊樹?

回覆:升小資料不整全

又來啦!

回覆:valverde 的帖子

其實升小嘅資料係靠學生或其家長提供,就算整全都未必完全可靠。
不過我真係覺得好奇怪,見親valverde嘅post都係針對York,無論你同呢間學校有乜血海深仇都好,到處去說是說非都唔係君子所為。
其實每間學校都有優點同做得不足嘅地方,無論係國際學校又或者係所謂既村校都有捧場客,唔好太過咄咄逼人,每個家長會去揀覺得適合自己仔女嘅學校,唔需要刻意抹黑!

cchoiying    發表於 13-8-15 15:45

引用:孔子謂:「君子坦盪蕩,小人戚戚然。」君子

原帖由 valverde 於 13-08-17 發表
孔子謂:「君子坦盪蕩,小人戚戚然。」君子胸懷海量,能容批評。小人思想閉塞。陳述批評,便以抹黑煞之,小 ...
你這些只是尖酸刻薄的言論,又沒有具體的例子,大家一定、尤其是約克的家長,都會問其究竟。而且在約克讀得ok的也為數不少。
如果咁就可以分辨君子同小人,未免

ak630  超版既眼睛係雪亮的, 呢個商業間諜終於~ 大家都唔須要再比佢講既野騷擾了!  發表於 13-8-23 11:08

我觀察到同樣問題, 亦嘗試問班主任. 班主任叫我問校務處, 校務處說負責職員放假, 隔幾日我再問校務處, 校務處說負責職員不在, 我留下聯絡電話號碼, 幾日無回覆. 最終找到了負責職員, 負責職員話處理緊資料, 之後再問負責職員, 28%官立/津貼小學, 20%私立/直資, 其餘52%去邊? 沒有回答. 我再問喇沙,瑪利諾要大抽獎, 點解有這麼多畢業生去? 沒有回答. 我再問去喇沙/瑪利諾學生總數? 無答. 我想再問的時候, 那個職員反問我想問邊間, 我答男拔小, 她答有幾個. 最後我沒有再問。

clifflam 發表於 13-8-23 00:30
我觀察到同樣問題, 亦嘗試問班主任. 班主任叫我問校務處, 校務處說負責職員放假, 隔幾日我再問校務處, 校務 ...
so, no answer?
strange!

http://york.edu.hk/graduation_statistics.htm

"我再問喇沙,瑪利諾要大抽獎, 點解有這麼多畢業生去? ""

i also have that query
‹ 上一主題|下一主題