用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想問下葉氏兒童合唱團的意見?
樓主: kae
go

想問下葉氏兒童合唱團的意見? [複製鏈接]

Re: 想問下葉氏兒童合唱團的意見?

o者o厘姐姐 :

邊度有CPS班你教架?旼希個時成日話好鍾意你。HK Preschool有班嗎,學什麼的?

boomui :

我想問下沙田好d定係火炭好d呀!你咪要日日上堂呀,因我都唔知咩野課程岩我個女,你比d意見唔該哂.

batryu
boomui 寫道:
hi batryu,
如你想報沙田,
我要問下個面有邊個老師先呀!
我一陣問完再覆你oY!

我只教駿景園,kln. tong pre-school同葵青劇院

(CPS)幼兒音樂啟蒙課程 (2歲九個月 - 5歲)

幼兒音樂組課程,內容著重音準、節奏及音樂基礎知識:包括唱歌、音樂欣賞、律動、基本樂理、練耳訓練、葉氏手號視唱法、樂器認識及電腦音樂遊戲及敲擊樂啟蒙。

(COD)幼兒音樂啟蒙及藝術智能發展課程 (2歲九個月 - 5歲)

本課程是按兒童的能力,興趣及心智發展而編寫。除為學員提供多元化的音樂訓練外,更

batryu,你小朋友幾多歲?

o者o厘姐姐 :

可否告之HK Preschool (Royal Ascot)schdule to me?

醒目開學勳章

boomui :

我想報讀葵青劇院星期六CPS,是否你教呢?

Hi boomui

Can you adv your schedule in Kln Tong pre school and campus for me? Thanks.

ljbaby02

HI,boomui
我囡囡就2.9yrs,想請教,以下兩班應如何選擇?

幼兒音樂組課程,內容著重音準、節奏及音樂基礎知識:包括唱歌、音樂欣賞、律動、基本樂理、練耳訓練、葉氏手號視唱法、樂器認識及電腦音樂遊戲及敲擊樂啟蒙。

(COD)幼兒音樂啟蒙及藝術智能發展課程 (2歲九個月 - 5歲)

本課程是按兒童的能力,興趣及心智發展而編寫。除為學員提供多元化的音樂訓練外,更

CEH, 係呀,我教10:30-11:30 CPS班,
如果你報名話搵o者o厘姐姐教個d班就得架喇!
希望遲d見到你!

Candice1128, 他現在幾多歲呢?

ljbaby02, kln tong係星期三 1:00-2:00

4 yrs old
boomui 寫道:
Candice1128, 他現在幾多歲呢?

KAREN,其實分別只係CID多左手工同茶點!
如果你小朋友只係想學音樂,其實報CPS都OK架喇!
不過有D媽咪相俾小朋友做埋手工咪報兩個鐘

Candice1128,
咁佢可以揀Wed. 4:00-5:00或5:00-6:00
不過唔係我教架...

佢而家讀下午班,不在HK Preschool了!你不教Royal Ascot那間嗎?有邊D班將會開?
boomui 寫道:
Candice1128,
咁佢可以揀Wed. 4:00-5:00或5:00-6:00
不過唔係我教架...

我有教ascot,不過只係教tue. 同thu.
wed.我會去kln. tong preschool教

boomui ,
我女正返幼兒園N1,想問下呢個課程會唔會類似唱遊班,我諗緊佢而家2.5Y,想星期六/日比D野佢學, 唔知英文好定音樂好, 因為佢學校都有好多唱遊時間, 我唔想重複, 其實呢個課程的重點是甚麼?( 8個level, 成2年咁長,好似拖得好長), 完成後小朋友最大得著是甚麼? 另外, 一班人數有20/30人, 會唔會太多? 最後,邊幾位導師你會推介(沙田,葵青)?
唔好意思,問題太多~

藍妹媽媽,
唱歌部份會有小小似唱遊班,但我地會教簡單的music theory,所以小朋友會識數拍子架!
但係比較學校的老師真係冇得比...因學校d老師音樂程度好差!
好多連配chord都唔得,又經常彈錯音!對小朋友影響好大架!
其實音樂係浸出黎,唔係一個course,一期就學到...
我自已都係由6歲學到而家,所以係好長期架!
而且到而家我都需要不停練習,如果唔係就會即退步....

關於人數方面,我地會按師生比例增加老師,不過當然去小人d班會好d啦!(個人意見)

boomui,
我都好同意你的意見, 多謝晒, 另外, 我想追問下如果報沙田,邊一班會好D,星期六(1hr)有三班,導師好似有 :paggie,betty,josephine,quennie,另外星期日(2hrs)下午有一班,導師有lily.可唔可以比D意見? PM pls. Thanks a lot!!

boomui :

我女今個月2歲8個月,下個係2歲9個月,以下如何選擇,咁...CID 既課程又係d乜呀,唔該.
batryu :)

[quote]
boomui 寫道:
我只教駿景園,kln. tong pre-school同葵青劇院

‹ 上一主題|下一主題