用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 希望大家揀定後,可否快些放位? 萬分感謝 ...
go

希望大家揀定後,可否快些放位? 萬分感謝 [複製鏈接]

今天撞到一個朋友,佢之前有一九龍塘名私小收了, 另外又好幸運地派到了他乙部首位某官校. 咁我問佢揀定未?

他說:決定了私小,他還說已經上完了私小兩星期預備班. 咁我問佢放了官校未?  

他的答案有點荒謬,他說: 學校都無特別通知,要佢放位.

學校當然不會特別通知,因佢已正式註冊,無理由無端端會再問你是否唔讀的.  看情況,學校見佢第一天無返學, 才會打比佢知佢唔讀.

我現等緊人放位,感同身受.  希望大家真的揀定後,可否儘快放位. 我相信得益的其他人會萬分感激的.

1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

我好明白係要d時間考慮,特別係一家人意見不一,更難決定!
然後,好可能放埋一邊.....

我睇見你咁,終於同一家之主再講多一次,並confirm放官津位一個

祝大家好運!
恐龍家

謝謝你的回應。相信因你放位而得益的朋友會十分感激你。

希望大家一有決定,能儘快放位。因在這音樂椅遊戲中,不只是獲得你放位的朋友得益,而是一連串人都得益。

希望大家不要真的到開學時,學校打來時才告知學校你不讀,因有些學校真的不會再 call 排緊隊的人,那麼便白白浪費了別人的機會。真的是損人而不利己的行為。

回覆:mouseandcat 的帖子

yes, 希望放了官津校嘅,到校取回註冊証. 今日打去學校問,雖收到通知放位,但他們不取回註冊証,學校也不敢放位. 求你們幫幫忙.

係呀 求求幫忙呀 重有好多人等位的 功德無量呀

mouseandcat 發表於 13-8-6 10:17
今天撞到一個朋友,佢之前有一九龍塘名私小收了, 另外又好幸運地派到了他乙部首位某官校. 咁我問佢揀定未?  ...
同你fd講施比受更有福。

回覆:希望大家揀定後,可否快些放位

路過,真的希望有多定過一個位的盡快决定及放位,功德無量!

‹ 上一主題|下一主題