用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 13-14年度,K2揮手區
go

13-14年度,K2揮手區 [複製鏈接]

我囝囝今年讀K2,有無其他同學仔係度呀?大家一齊交流下~

2    0    0    0

回覆:13-14年度,K2揮手區

我個仔今年先讀PN 咋!!我反而想知SJC 好唔好, 容唔容易揾到好嘅小學?

引用:我個仔今年先讀PN+咋!!我反而想知SJC+好

原帖由 tiffany168168 於 13-08-05 發表
我個仔今年先讀PN 咋!!我反而想知SJC 好唔好, 容唔容易揾到好嘅小學?

...
我囝囝上年讀K1,佢好鐘意返學,英文同自理能力都進步左,至於小學,我會試幾間,如果都唔得,就直升SJC小學~

回覆:happypapa@2012 的帖子

Yes, 我囡囡今年讀K2 orange, 希望大家交流一下

引用:Yes,+我囡囡今年讀K2+orange,+希望大家交流

原帖由 hell_hell_ 於 13-08-05 發表
Yes, 我囡囡今年讀K2 orange, 希望大家交流一下
你好呀,我囝囝讀k2 peach,class teacher係miss fan,你呢?

是今年新來的老師,唔喺好記得姓乜我囡囡今年插班,好驚佢唔習慣。請多多指教

My son's class teacher seems to be Ms. Ho (not sure if I remember her surname correctly). Short hair, skinny lady.

引用:是今年新來的老師,唔喺好記得姓乜我囡囡今

是今年新來的老師,唔喺好記得姓乜我囡囡今年插班,好驚佢唔習慣。請多多指教

...
唔好咁擔心,小朋友適應能力好強,不過我反而擔心d成績,因為聽講SJC好著重學術方面,我擔心會跟唔上……

最緊要老師要有愛心請問中文和數學程度如何呢?因只聽聞英文ok!

引用:最緊要老師要有愛心請問中文和數學程度如何

最緊要老師要有愛心請問中文和數學程度如何呢?因只聽聞英文ok!

...
K1中文都係認讀單字,同local school差唔多,不過聽其他家長講上到k2上學期要學寫單字,下學期會學寫句子,不過都應付到,

至於數學,k1都係學數數同簡單既concept,聽聞k2會學加減數,會比較難,我諗住睇下情況,如果唔ok既話,會同囝囝去上d興趣班~

回覆:hell_hell_ 的帖子

我地最終都讀聖若望,我仔仔都係orange,k2 有個Facebook,你加咗未?

引用:我地最終都讀聖若望,我仔仔都係orange,k2

原帖由 kathywong0807 於 13-08-05 發表
我地最終都讀聖若望,我仔仔都係orange,k2 有個Facebook,你加咗未?
我知k2有個fb group,不過我無fb account,所以無join到

回覆:kathywong0807 的帖子

Very good點樣加入呀?可唔可以比條link 我呀

回覆:hell_hell_ 的帖子

你3號有冇去學校?你可以pm我email,我再問下。

你快啲用FB啦!有多啲資訊一齊分享呀!

引用:你快啲用FB啦!有多啲資訊一齊分享呀! +

原帖由 kathywong0807 於 13-08-06 發表
你快啲用FB啦!有多啲資訊一齊分享呀!
我PM 左個email account 比你啦,可以invite 我嗎?

多謝你提供寶貴意見

‹ 上一主題|下一主題