用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 你們買咗校服未?
樓主: malteselucky
go

你們買咗校服未? [複製鏈接]

個子小的,最好早點買,因為校服公司唔會有好多細尺碼存貨,訂做需時。

引用:個子小的,最好早點買,因為校服公司唔會有

原帖由 Longyuet 於 13-08-07 發表
個子小的,最好早點買,因為校服公司唔會有好多細尺碼存貨,訂做需時。
多謝提點,今個星期立即去買

回覆:你們買咗校服未?

今日去咗買校服,我囡113cm高,校服已經無碼要訂仲要連運動服都無碼

回復 fannyshing 的帖子

請問要訂幾耐先有?我都未買!我女應該和你個女差不多高。是否應買大些?可以穿幾年。還有,一般會買多少套校服&運動服先夠?很多問題,勿見怪。

引用:今日去咗買校服,我囡113cm高,校服已經無

原帖由 fannyshing 於 13-08-10 發表
今日去咗買校服,我囡113cm高,校服已經無碼要訂仲要連運動服都無碼

...
我去到只買到一件26碼裙,運動服只有䃿。連呔都缺貨。
未買的快D去訂左先,佢話要三星期至有貨。
因校服公司可能低估了今年入讀的學生增加。
我會各買兩套,外套x1,底裙x3。

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

回復 virgokaren 的帖子

唔該晒....死喇, 要3星期, 阿女返學冇校服點算:(
你地會買大d size 嗎? 買大幾多好?

今早去買, 只買到白外套、運動褲、呔; 冇裙, 冇運動衫
校服公司話"開學前應該有, 冇就大家一齊冇, 唔使驚"

要唔要去校服公司落訂做左先? 我要返公, 只能星期六去. 又怕去到都係得個吉!

回復 bb1225 的帖子

你可以先打電話去問咗先,我上星期四去都有貨,阿女裙著29碼(髙118cm)

引用:回復+virgokaren+的帖子 唔該晒....死喇,+

原帖由 bb1225 於 13-08-12 發表

唔該晒....死喇, 要3星期, 阿女返學冇校服點算
我地著 26 好 fit, 訂多條 27.5 到時改短D,兩條替換。

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

回復 ngrainbow 的帖子

尋晚放工急急腳去左訂啦. 阿女都係著29碼(有d大, 到時收短小小). 昨晚只買到條tie & 運動褲. 其他就話要3 weeks先有貨.

好誇張吖.....

引用:+本帖最後由+bb1225+於+13-8-13+13:26+編輯

原帖由 bb1225 於 13-08-13 發表

回復 ngrainbow 的帖子
你遲過我又買到呔?
我地條裙欠條呔,吾完整!

virgokaren 發表於 13-8-13 21:44
你遲過我又買到呔?
我地條裙欠條呔,吾完整!
呔而家有得賣嘞

可能呔唔須要度身,校服公司訂多d都唔怕

收到校服公司通知, 校服到左la

回覆:bb1225 的帖子

我訂咗兩條27.5裙,一套運動衫,但未收到通知有貨呀

引用:我訂咗兩條27.5裙,一套運動衫,但未收到通

原帖由 fannyshing 於 13-08-19 發表
我訂咗兩條27.5裙,一套運動衫,但未收到通知有貨呀
27.5 應該最缺貨,大部份小一都係呢個 size

我都想入群組, 是否太遲?? (我囡囡今年九月加入德雅小一啦)

我都訂左裙x2 (巳有呔), 運動衫x2.........都未收到通知!!

29號新生適應日前唔知有冇!?!?!?!
‹ 上一主題|下一主題