用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2013-2014 小六家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2013-2014 小六家長入嚟傾吓   [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:Derdad 的帖子

好似有班連8字頭都冇

Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

我們班還未派發,但有一班最高分是82,聽聞閱讀理解難。

醒目開學勳章

mirrorfun 發表於 14-3-25 06:46
我們班還未派發,但有一班最高分是82,聽聞閱讀理解難。

今日到英文同數學,有驚驚 !
Best wish,

For mine, today it should be Chinese and Maths. Really sweating and shivering. Hope for the best. sigh.

醒目開學勳章

mirrorfun 發表於 14-3-25 11:11
For mine, today it should be Chinese and Maths. Really sweating and shivering. Hope for the best. si ...
今日只派英文,好過上次幾分,不過不失!
Best wish,

終於派發全部試卷,中文是最差。:pity整體比上次差,希望保持得住。實在膽顫心驚!

醒目開學勳章

mirrorfun 發表於 14-3-26 07:02
終於派發全部試卷,中文是最差。:pity整體比上次差,希望保持得住。實在膽顫心驚! ...
11號就派banding 紙,簡直係有得震冇得睡!
Best wish,

回覆 Derdad 的帖子

Derdad,

放鬆D啦!!  都已成定局, 一切隨緣!!   

我仔今次都好差, 都無辦法, 今次因為我丈夫早前入了醫院, 我一個人, 顧唔到兩件, 所以都有D怨自己.  但事出突然, 個仔又唔生性, 咁大個都要靠父母幫佢温書, 怪自己之餘都要駡吓個仔不長進.

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-4-1 09:14

我仔今次都好差, 都無辦法, 今次因為我丈夫早前入了醫院, 我一個人, 顧唔到兩件, 所以都有D怨自己.  但事出突然, 個仔又唔生性, 咁大個都要靠父母幫佢温書, 怪自己之餘都要駡吓個仔不長進.

所以要保重身體,同o的考試鬥長命!
Best wish,

琴日支針好大副作用, 亞仔琴晚訓唔到, 我係佢隔離, 成晚就只聽到佢唉唉聲, 話好寃痛, 我成晚係咁睇住佢, 唔敢訓, 想帶佢去睇急症, 佢又唔肯去.  到早上, 陸陸續續有同學Whatsapp話好唔舒服.  我先放下心頭石咋, 因為佢左手臂有問題, 我怕影響到, 所以琴晚真係好驚.

我囝宜家都話手臂又痛又痺
Kinkin Mama

醒目開學勳章

KinKin_Mama 發表於 14-4-5 21:40
我囝宜家都話手臂又痛又痺
我個仔除了手臂又痛又痺外,仲發緊燒呀!
Best wish,

Derdad,

細仔退左燒未?   

尼支針咁厲害茄!!  我地細時有無打過尼支針, 點解好似無發生佢地D麻痺效應.  

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-4-6 18:33

Derdad,
已退燒,多謝關心。
細個o個陣o的o野,幾十年前喎?邊記得呀?咪玩啦!
但大仔兩年前打呢針後都有發燒!

Best wish,

Derdad,
時光飛逝, 咁就几廿年前, 你唔提我仲已為不久前的事!!!

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-4-7 10:17

Derdad,

Best wish,

Hi Hi !
您們好嗎?亞仔考完呈分試,可以安心等7月啦!
到9月再努力過,到時係SJC見!
Hong Hong Ma  :-)

回覆 honghong_ma 的帖子

Hi honghong_ma,

考完呈分係鬆散晒, 玩埋個復活節, 都要操定d中文, 無可能由佢散到九月, 我放過佢, 到時學校都唔放過佢啦!!

醒目開學勳章

honghong_ma 發表於 14-4-7 12:16
Hi Hi !
您們好嗎?亞仔考完呈分試,可以安心等7月啦!
到9月再努力過,到時係SJC見!
我仲要驚埋呢個星期五呀!
Best wish,

Derdad,

同你一樣,希望平穩過渡啦!

‹ 上一主題|下一主題