用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2013-2014 小六家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2013-2014 小六家長入嚟傾吓   [複製鏈接]

回覆:GogoCheung 的帖子

好在是左手,不會影響寫字。如果做手術可吾可以根治?

GogoCheung  如果骨裂, 佢係會好痛好痛, 微微咁動一下身體都唔得架, 睇到都唔舒服  發表於 13-9-3 15:16

回復 GogoCheung 的帖子

諗起到心痛,要小心照顧,好快又考呈分試,努力加油!
Hong Hong Ma  :-)

回復 honghong_ma 的帖子

多謝晒, honghong_ma & Uarecheap 的關心, 真係人間有情

醫生有好几個方案, 但聽到都好驚, 真係無勇氣做.  

1. 係左臂開洞, 然後打入"類固醇", 睇吓個空左位置會唔會因為類固醇而強化返
2. 動大手術, 把左臂骨入面的疏鬆組織刮晒去, 然後打入"人造骨骼" 或 由盤骨取骨骼去填

我聽到都暈暈地, 真係無勇氣去接受.

無論如何, 這是新學期, 新開始, 不要再提這些唔開心的事, 開開心心咁開學啦!!

醒目開學勳章

有冇家長或同學仔成功登入到e-class?
家長或學生個戶口都入唔到。
好似要到星期五至用得?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

今日有五年班學生收到黃紙?:;pppp:
乜學校派得咁手鬆呀?
返兩日學就派!
Best wish,

回復 Derdad 的帖子

我今日5:00左右入左, OK喎!!

我地班今日寫咗手冊, 要印嘢出嚟做, 今日下午已試過, 可以開到

Kinkin Mama

醒目開學勳章

原來我攪錯!
我以為 e-Class 係同中學個e-Class係一樣,
所以在中學度登入!
依家改番小學個e-Class,入到啦!
真係大懞咯!
Best wish,

搞2個係麻煩d, 我前日填通告, 把亞妹的班級學號填左做亞哥6B添呀!!!

醒目開學勳章

引用:回復+Derdad+的帖子 搞2個係麻煩d,+我前日

原帖由 GogoCheung 於 13-09-05 發表

搞2個係麻煩d, 我前日填通告, 把亞妹的班級學號填左做亞哥6B添呀!!! ...
我初頭仲以為今年乜書都唔洗買,但原來唔記得依家啲數學書好麻煩,有啲練習會在書內做,所以keep住幾新淨都要買過,結果係周圍走來走去揾書買,最後都係要去番齡記至有齊四本!

Best wish,

及時買到就好, 你喱個亞媽真係得茄

醒目開學勳章

引用:回復+Derdad+的帖子 及時買到就好,+你喱個

原帖由 GogoCheung 於 13-09-06 發表

及時買到就好, 你喱個亞媽真係得茄
彼此比此啦!

Best wish,

醒目開學勳章

去科學館做張工作紙,
今日老師開會,好似話因為有件展品冇,而決定全份取消!
但對於我做完,貼埋相真係超唔公平,
錢又俾入場,攪大半日,
相又影埋、晒埋、貼埋、做埋,
依家居然話唔要,真係玩死!

依家好似係懲罰勤力學生咁!
我個仔未試過咁早做定一份功課,
第一次就攪成咁!
Best wish,

醒目開學勳章

今年小學乜都跟中學,

好似用咭入校園,內聯網改e-class,

水運會年年都去包玉剛,

今年無啦啦跟埋中學便去孫中山紀念公園泳池!

唔通鋪路攪一條龍?
Best wish,

我又係指示左我老公, 上星期日同亞仔去, 點知中途揾唔到個仔, 佢又趕住返B更, 所以去唔成, 好彩咋, 唔係就好似你咁, 晒料了!!!

嘩!!  咁都比你諗到

琴日亞仔帶左條紙仔返來, 話係登入 welovehk個網用, 我按紙上一組組的數字, 用左不同組合, 都登入唔到, 有無人告訴我, 邊組係用戶#, 邊組係密碼???  十萬個唔該

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-9-27 12:24
琴日亞仔帶左條紙仔返來, 話係登入 welovehk個網用, 我按紙上一組組的數字, 用左不同組合, 都登入唔到, 有 ...
應該未開通。等。
Best wish,

醒目開學勳章

每日一篇,用得已兩日,
但仲係冇乜同學仔做?
Best wish,

萬一開通左, 麻煩你通知聲, 真係無時間日日試,  晚晚搞2個D功課, 預習, 默書, 温書, 真係飯都無時間食.  
‹ 上一主題|下一主題