用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 般咸道官立小學 收到校車公司mail…
go

收到校車公司mail…

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

真係唔憂做,站點少到呢
我對孖寶要行10分鐘落山上車

我都覺得係,已經支付咁貴車費,以前都可以在這個站上車,新校車公司話沒有設此站,現在要待他回覆,,為何不用以前的校車公司,服務不錯,真唔明白,有沒有人知..

引用:我都覺得係,已經支付咁貴車費,以前都可以在

原帖由 mandyngwaiman 於 13-08-06 發表
我都覺得係,已經支付咁貴車費,以前都可以在這個站上車,新校車公司話沒有設此站,現在要待他回覆,,為何不用以 ...
因為城X“大雞唔食細米”
據説有學校係“零投標”
依家呢間都係抱住“你唔搭罷就”嘅心態提供服務…
總之我哋“肉隨砧板上”

唔掛得呀,昨天我致電新校車公司,她說要20號才回覆,如不想搭,就可以退票,
好似唔想做生意,咁,佢又為何投標呢,玩咩!搞到家長頭暈,要走15鐘路程才能搭校巴,你話搭唔搭呀,晴天還好,如下雨天,你都幾煩,小朋友一定冷病....

回復 mandyngwaiman 的帖子

你覺得改路線 / 增加站點嘅機會有幾大
不敢奢望

佢有心玩嘢,咪話不可以,其實我加站,根本沒影響行車時間,我計過最多1分鐘,以前校車公司可以做到,為何她們詁不行,以我所知我搭的校車的學生人數比上年少了2個,佢係咪唔想做生意,我想學校都幫不到忙,最好靠自己,同佢多商量....總之,真煩..

我想要校車電話,我唔見咗,唔該各位

小倩  search浚欣巴士   發表於 13-8-10 23:43

有位叫文小姐,佢應該之前有send e-mail給你,佢有留電話號碼

引用:佢有心玩嘢,咪話不可以,其實我加站,根本沒

原帖由 mandyngwaiman 於 13-08-09 發表
佢有心玩嘢,咪話不可以,其實我加站,根本沒影響行車時間,我計過最多1分鐘,以前校車公司可以做到,為何她們詁 ...
唔知星期二會有咩答覆~
搞到好忐忑,佢安排唔到我就要quit咗份PT架啦

回覆:收到校車公司mail…

(有d長,好勞氣,想發洩一下)
我小朋友係第一年坐校車,但我覺得嚟間校車公司安排唔多organize. 話雖校車公司要處理多間學校或機構路線,但都唔可以遲咁多先通知家長確認有位及上落車地點時間。我個人經驗如下:
1. 原先話7月31號會通知,最後我上星期先收到確認
2. 我係fax表格及入數紙比公司,打電話問佢地收唔收到fax, 話收到。跟住我等到8月頭冇覆,再打電話去問,竟然話冇收過我申請,要我再email比佢地!
3. Email完又等兼個個禮拜打一次去追問幾時有通知,次次話仲排緊。
4. 終於收到email通知,但mark咗我小朋友落車唔同地點,而且有冇上落車地圖(email內容話有附件)我又再打電話話佢地搞錯咗,我小朋友同地點上落車。又email話比佢地知欠附件,至今未有回覆!
不過我要對校車公司藴小姐公平d, 至少佢好有禮貌同耐心解釋。希望日後可以改善下!

引用:(有d長,好勞氣,想發洩一下) 我小朋友係

原帖由 emilysih 於 13-08-19 發表
(有d長,好勞氣,想發洩一下)
我小朋友係第一年坐校車,但我覺得嚟間校車公司安排唔多organize. 話雖校車 ...
我好小小…
我用電話影申請表&入數紙,然後e-mail過去…
佢哋第二日已有電話回覆,話7月中有具體路綫安排

引用:Quote:原帖由+emilysih+於+13-08-19+發表(

原帖由 小倩 於 13-08-19 發表
我好小小…
我用電話影申請表&入數紙,然後e-mail過去…
佢哋第二日已有電話回覆,話7月中有具體路綫安排 : ...
想請問這email已是最後路線同時間,right?
我之前打去追問時佢地成日話好早已send email通知家長,叫我check 下junk mail夾有冇篩咗落去。如有JM仲未收到通知,真係要加油打多幾次去問下。真係好混亂!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

emilysih 發表於 13-8-20 08:40
想請問這email已是最後路線同時間,right?
我之前打去追問時佢地成日話好早已send email通知家長,叫我chec ...

無收到喎~~~~~

我最後收到佢e-mail嘅日期係1/8

內文如下:

收到您的電郵,明白你的情況。

但我們現時不能作答覆,需待8月中 (約20號) 再回覆,我們會盡力。

請等待。

浚欣
文小姐

回復 emilysih 的帖子

我再check, 呢封應該係29/7嗰個mail嚟
因為我收到mail後有跟佢哋聯絡, 所以喺另一個mail話會在8月中 (約20號) 回覆新安排~
不過噚日我都無收到任何update

引用:回復+emilysih+的帖子 我再check,+呢封應

原帖由 小倩 於 13-08-21 發表
回復 emilysih 的帖子

我再check, 呢封應該係29/7嗰個mail嚟
咁你加油再追問佢地,仲有一個星期多便開學喇。你係咩站上車?我睇下我張站表有冇你個站。

有沒有人向學校反映,佢仲衰過以前間校車公司,又貴又行政亂,她説20號會覆,都未回覆,做家長真慘,付出仲要比人玩咁.....

佢仲話9月初至中都不會給司機電話,你話到9月1日,個個都打比佢,你話會否打不通,有問題..

得悉,原來只有此一間投標,還只做一年,學校話一沒校車坐,一就搭此間,原來此間公司是家族公司,有位文先生,文小姐,都係負責人,佢話你有你投訴,你喜歡便搭,不喜歡便不搭,隨便你,你話咁樣的服務,仲話做了幾十年,有無搞錯。

有沒有家長自己找保母車,請通知有關資料,真好想試問搭保母車可行否

原來以前校車公司因價錢不合,所以不做,但當我們能給予現在的價目,人家已有其他工作做,故不能做,如你們想明年仍找回以前公司,要多些家長向校方反映,否則你們做家長便慘了,這家的服務肯定沒有你以前公司好,我會考慮不搭校車,唔想給他們控制,我已反映學校,看看你們吧,多人反映,總好過沒反應...