用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Primary Longman Express (School-based Edition)
go

Primary Longman Express (School-based Edition) [複製鏈接]

請問有冇人知同普通edition有咩分別?
thx!!!
   1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

打去問過出版商 School-based Edition 係校本版, 同非校本版有分別.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 13-7-28 23:11
打去問過出版商 School-based Edition 係校本版, 同非校本版有分別.
thx a lot!!但我想知有幾多conten係唔同的

醒目開學勳章 王國長老

無講, 只係話唔可以用舊版書
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:miriam+發表於+13-7-28+23:11+打去問

原帖由 sharingan 於 13-07-28 發表
thx a lot!!但我想知有幾多conten係唔同的
P1本1A書內最後個故事完全不同,其他未有時間認真比較

有無人知p.5本書school-based edition or non-school-based edition有咩唔同呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我今日睇咗P6嗰本
入面目錄topics一樣但文章內容完全不同!

sharingan 發表於 13-7-30 01:08
我今日睇咗P6嗰本
入面目錄topics一樣但文章內容完全不同!
咁key words同structure是否一樣?
8-)

咁程度係深過普通edition? 定係一樣?

今日問朋友借嚟睇(P.5), 仔細睇過, 學校如果用school based edition, 一定要買新書, 每個chapter內容唔同, 還有多了2頁ex.(每個ch.計), 但key words & structure 是一樣.  每個ch. 內容比以前深咗(個人認為)
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

‹ 上一主題|下一主題