用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解咁少人談論Think?
go

點解咁少人談論Think? [複製鏈接]

我去多多上playgroup 時,老師話Think 都好好,但我喺依度好少見媽媽講,有冇jm可以分享下睇法?

4    0    0    1

回覆:Happylily2 的帖子

Think 語文環境好,小班教學,學費唔平,九龍塘評語麻麻但其他分校反而好些,這些是我在ek及朋友口中所知。

上年度去美孚分校面試感覺老師有愛心耐性的

我去過open day, 見到外籍老師好hea, 吾理人,有家長都咁,我真係吾敢交個小朋友比佢

引用:Think+語文環境好,小班教學,學費唔平,九

原帖由 MSKAKACHAN 於 13-07-25 發表
Think 語文環境好,小班教學,學費唔平,九龍塘評語麻麻但其他分校反而好些,這些是我在ek及朋友口中所知。 ...
仲以為九龍塘分校好d,學費真係好貴!

回覆:點解咁少人談論Think

Think毀譽參半

回覆:點解咁少人談論Think?

上年去mos面試, 覺得好求其,對呢間學校印象麻麻,group interview入到房,正當我以為等佢地話interview正式開始,已經話完,叫我去individual 見老師。in我地個老師好唧都唔笑,問問題似審犯。另外,我唔鍾意學校嘅環境,喺操場望上去係屋苑,有層鐵絲網隔住,應該係怕樓上住客高空擲物而安裝,感覺好似個雞籠。學費唔係特別平,所以俾咗offer我都唔要。

囡囡8月會在九龍塘讀N1, 去了家長簡介會, until now學校的安排都好滿意, 感覺到學校的貼心窩心! 希望Think唔好令我失望

ekhc    發表於 13-7-28 01:13

囡囡有kln tong think offer, 由interview 至家長會,對於校舍,老師,課程也滿意,記得interview 時,老師十分用心引導小女做些task, 绝不求其,原本都諗住讀,只是女兒有更好的offer, 所以先放棄。

女女讀完多多,8月讀kln think
貪佢k1開始有全日同有小學backup, 聼講校長搵緊地開中學。

引用:女女讀完多多,8月讀kln+think+貪佢k1開始

原帖由 Oilyblackmouth 於 13-07-26 發表
女女讀完多多,8月讀kln think
貪佢k1開始有全日同有小學backup, 聼講校長搵緊地開中學。 ...
Think 全日班實在太貴.......

ekhc  半日班都唔平   發表於 13-7-29 00:32

我細女黎近8月都近九龍塘pn下午班,之前其實都有數個offer....最後揀左佢,buy 佢小班教學,因為想女女有老師的多些關顧; 我前排去左學校的簡介會,覺得佢地幾著重小朋友的感受,因為簡介會的內容主要圍繞點樣令小朋友適應學校生活,同其他學校主要講課程內容有些不同,希望女女鐘意!!  但我都會k1報下其他學校

咁THINK同普通幼稚園有咩分別??

回覆:wah1011 的帖子

小班教學,雙語環境是think 的特點

請問THINK有多少英語時間? 有NET 班主任嗎?

阿女剛N班畢業,非常滿意,講真學費真係比其他學校貴,但一班得咁少人,又有中英班主任,活動又多,貴得都合理,我最鐘意學校D勞作,非常有新意,我D朋友個個都讚學校有創意。

少人談論, 可能比起其他大校, Think學生人數不算多, 我小朋友讀緊其中一間分校, 剛剛k3畢業, 全日和半日班合共只有廿幾人, 相比其他大校, 一屆有幾百人, 人數真係無得比.

Think雙語環境係好好, 不用出去補都夠用, 這點對考小學有幫助, 而且outings多, 差不多每個月都有出外參觀/活動, 我最buy這點.  缺點係學費貴, 愈來愈貴.  

佢應該都有一定的支持者, 因為佢係要排隊交報名表的,我報九龍塘,我同事的小朋友就報馬鞍山,大家都排左成朝

引用:少人談論,+可能比起其他大校,+Think學生人

原帖由 jaycee_mami 於 13-07-28 發表
少人談論, 可能比起其他大校, Think學生人數不算多, 我小朋友讀緊其中一間分校, 剛剛k3畢業, 全日和半日班 ...
八掛一問(唔駛講去左邊間小一),你們滿意升小一結果嗎?身邊Think 家長滿意P1 result嗎

課外活动係由小学部老師任教,有体操,音乐,Creative Arts; 另有Science Explorer都很有趣。全曰班上有中英普文主题,有project studies.少部分人入官津小学,大多數入国際学校,直資及私小,都幾滿意小一结果。
‹ 上一主題|下一主題