用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Jolly Kingxxx 的問題
go

Jolly Kingxxx 的問題 [複製鏈接]

請問現正在Jolly Kingxxx 學phoinc既小朋友媽媽。。。。相信大家報名前一定會去面試。。咁佢地會話俾你知你個小朋友大概係咩level ...咁根據番佢所講既level來報讀。。。咁我個小朋友面試後。。佢地話係我個小朋友可以level 1 book 1後幾個音開始學....點知..係小朋友第一次上堂後回來, 我看佢本手冊...居然係由level 1 既第一個字母開始學....覺得好奇怪...點解報名時講既野同實際學既唔同....請問大家有無哩個問題?
   1    0    0    0

回覆:gloria20060628 的帖子

我都有同感,好似評估係做show,比你印象好好!實際上和學是兩碼事!挂羊頭買狗肉,名過其實!

之前Join過,不過我已經quit左,我有遇過呢個問題tim。我曾向老師查詢過,但原來佢地會堅持自己重新教過晒D音,就算之前做assessment時知道個小朋友有D音已經識!我再致電校長,佢又話可以叫老師按程度教,不用重複所學,點知我再同老師溝通 ,個老師話個校長係錯既!叫我跟返佢既教法!
結果我即quit!因為個centre不知所謂!

係la....咁個評估做來做咩姐,....個個小朋友都由第一個音開始la...仲有D問題係...佢地話每一堂都會溫習番之前幾個音..跟住教D新既....之後我又問...咁如果要補堂咁點...佢地就係話會溫習時補回....所以覺得好無令兩可咁....我地大人無得入去課室睇..真係唔知佢教緊D咩俾小朋友,....我個小朋友仲細..都未必講得晒老師真係教過D咩..............

我平時坐門口,聽到晒,老師每人只教10分鐘(包括了重溫及教新既sound),其他時間油顏色及trace letters!thats all!

唔知點解...係baby kingdom既其它版內, 見到D人有贊無彈....點解呢?

回覆:Lky527 的帖子

我都勁5中意油顏色

會不會, 有無分在邊個地區既中心學呢??我想報, 但未報...

回覆:lokjoy 的帖子

教Phonics 好睇老師,有啲有heart教,有啲就求其教,睇你遇到乜老師。老師好自然教得好,否則浪費$。

回覆:jo.josasa 的帖子

你個老師係咁咪好lor

好同意!我當初就係見到咁多正面評語所以先報名,點知完全兩回事!

引用:Quote:Lky527+發表於+13-7-25+15:44+我平時

原帖由 jo.josasa 於 13-07-28 發表
其實都吾淨止10分鐘甘少,一堂有半個鐘教音,半個鐘做練習牙
嘩,如果個個老師都咁就好羅

回覆:mawilson953 的帖子

我果間無轉!但我最後一堂了,又加價,又5係好!

‹ 上一主題|下一主題