用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 杏花邨救世軍韋理夫人紀念學校
go

杏花邨救世軍韋理夫人紀念學校 [複製鏈接]

請問各位家長知不知道杏花邨救世軍韋理夫人紀念學校今年的升中派位如何?有多少band 1的學生呢?
   0    0    0    0

回覆:JJCYN 的帖子

在ek好少見到人問呢間學校。

聽聞這間學校在柴灣有一定的知名度,我已為仔仔選擇了這間學校,但仍然希望家長可以提供一點資料以作進一步參考,便我能看看有沒有選錯學校,謝謝!

edmone731  你唔係返屋企就做功課,係要交功課先嚟做。  發表於 13-7-22 00:07

http://www.annwyllie.edu.hk/newwebsite4/04_04.html

入學校網站都找到,你囝讀呢間都懶得去做功課。:;pppp:

謝謝你的意見.
學校的網站我早已看過,那是上年度的派位結果.寫得很模糊,看不到實際派入個別學校的數字,我希望的,是有冇現時就讀這學校之小朋友的家長,能提供今年派位的成績和實際被派往BAND 1 中學的數字給予參考而已.

請問其他家長可以給我一些資料嗎?

其實重要係你小朋友將來讀到咩成績去報中一,今年升中有比率參考,實質數字甘重要,莫非每年有實質數字比你,你有算式計到你小朋友六年後派哪間中學,放鬆D喇!香港人。

回覆:JJCYN 的帖子

朋友女兒正在此校讀小5,從朋友口中知約考30名左右是b1生(實際數字學校未有公布),成績一般,多派band 2中學,功課量不多,每年2評2考,評估只考中,英,數,滿分是50分,每科約4版紙,唔落成績表,考試考4科先落成績表,雖然此校學術未必是出色,但小朋友嘅品德真是不錯,大部分都好純,老師也很有愛心!

非常多謝Eviza_snow提供的資料。
‹ 上一主題|下一主題