用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 waiting 既好處!
go

waiting 既好處! [複製鏈接]

4    0    3    0

回覆:waiting 既好處!

,雖然有d ar Q精神,但都係岩喎

引用:,雖然有d+ar+Q精神,但都係岩喎 +

雖然有d阿Q, 但因為仍然o係音樂椅遊戲當中, 呢個idea對於呢一刻o既我都好o岩用! 多謝分享~

從來冇諗過reject都有機會call, 所以我冇寫過信去reject我地o既學校, 有時諗落好似浪費左個機會, 不過唯有再阿Q d諗, 同間學校冇緣啦.

祝願各位仍在遊戲中o既爸媽早日收call

回覆:剛果公主 的帖子

我仔都等緊,佢係細仔,我只報一間英文N班,6月打去,學校有keep住我12月、2月同4月的求位信;有人退學會搵我仔先(喎),不過9月我會再報,學校提議報K1, 又可邊等今年N班(14年1月入學)又或試考K1;隨天父意思啦! 唔似得人地大把offers又煩揀邊間,(其實我再想報N班做超大B)

引用:各位新手家長,上年經歷過大女揾學校,報左

原帖由 剛果公主 於 13-07-19 發表
各位新手家長,上年經歷過大女揾學校,報左七八間,in 完陸續收到reject或waiting信,當下真係好灰,真至等 ...
睇到你呢個post,心裡舒服些!第一次收到waiting信,真係有點難過⋯因為間學校係排得前、面試ok就收,讀過的都話唔難入,又不是名幼,無諗過會咁!女兒是中B,學習力強,只是比較活躍又有點脾氣,但整體算乖⋯本來只報同區3間幼兒園,收到waiting後被打亂陣腳,迫著報多幾間跨區⋯只好想:龍年真係好多bb,而且幼兒面試真係好講臨場狀態,在家曉飛都無用,只有報多幾間⋯只是辛苦了bb和家長

回覆:剛果公主 的帖子

同意,早有offer反而要煩交唔交錢,唔交又驚冇得讀。

引用:Quote:原帖由+helenmail421+於+13-07-19+發

原帖由 剛果公主 於 13-07-19 發表
多謝你既支持,但過程係慳返唔少,尢其開始時,如未有心儀係手,边間收,為買個保險,你都會俾左先,計埋計 ...
我都係咁講黎安慰身邊攞得waiting既朋友!將心比己,pn面試先啱啱開始,自己都報咗六間,未必間間阿囝都合作同好彩有offer架嘛,到時可能都要咁諗黎安慰返自己。

都同意樓主的分享,因為我仔都有此經歷,未有學校收,只有waiting,但及後到了七月或八月份時間,就開始手頭上有幾間offer收的家長開始放出學位,之後有兩三間學校打來叫我去註冊留位,但可以講的是,大部份只有下午班,但點都好,最後也入了心儀幼稚園😛,不過對於初哥的我,簡直驚險萬分,尤如坐過山車般,心情上上落落😛

引用:我仔都等緊,佢係細仔,我只報一間英文N班

原帖由 edith208 於 13-07-19 發表
我仔都等緊,佢係細仔,我只報一間英文N班,6月打去,學校有keep住我12月、2月同4月的求位信;有人退學會搵 ...
請問求位信點寫

回復 剛果公主 的帖子

very good!!

Jeanwaikam 發表於 13-10-16 02:12
都同意樓主的分享,因為我仔都有此經歷,未有學校收,只有waiting,但及後到了七月或八月份時間,就開始手頭 ...
請問你 bb 是不是細B?

呢個係事實 最後 都只會讀一間 到時都係call waiting 我看返上年就見到

我剛剛收到Waiting 信....少少失望! 不過, 好過被rejected....唉

Interesting topic! But true, 有$俾留位費可以排曬書包校服影相另計。Same as primary school, 最好waiting 到幸運大抽獎後先出offer,雖然驚驗,但著數曬

yiu_mimi 發表於 13-10-16 13:12
請問你 bb 是不是細B?
是5月B,我叫佢做中B

Agree ! 樂觀的諗法,大人小朋友都開心啲!

引用:Interesting+topic!+But+true,+有$俾留位費

回覆:lanlanmrsching 的帖子

‹ 上一主題|下一主題