用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實有冇11月既細b係入到KV?
go

其實有冇11月既細b係入到KV? [複製鏈接]

好想試

4    0    0    0

回覆:luckyyanb 的帖子

11月出世要以超大b身份才比報名,如以細b身份,KV連form都唔比你!

回覆:MissMusic 的帖子

係呀!十一月細B連form都攞唔倒嫁,十一月B只可做超大B,如果真係喜歡KV,遲一年申請做超大B。同時依家申請其他幼稚園K1,下年KV收的話,就repeat K1,我仔仔就係在KV的十一月超大B啦!

回覆:huicheukbb 的帖子

10月b可唔可以申請?

我個仔十月頭出世,考左兩年kv,第二年kv先收,要重讀k1,做超大B。所以我個人覺得,細b獲取錄機會較少。

我仔11月超細B...舊年寄申請表去KV即時退返份FORM俾我唔俾我報
今年會試下報
存感恩的心

更正: sorry...係連表都無得攞(寄信去攞表俾打回頭)
存感恩的心

引用:更正:+sorry...係連表都無得攞(寄信去攞表

原帖由 晞晞爸b 於 13-07-23 發表
更正: sorry...係連表都無得攞(寄信去攞表俾打回頭)
晞晞爸b點解你咁鐘意KV?

外星人媽咪 發表於 13-7-23 14:08
晞晞爸b點解你咁鐘意KV?

其實講真果句..KV KM LH & PC (龍) MS(半龍) 是但一間有 offer 就已經謝天謝地了...

以下是我睇呢度EK媽媽們既過來人經驗(如有錯請各位不吝指正..謝謝!) :

KV ~ 我兩公婆要全日返工..無人湊..工人姐姐一個人睇住...KV出名幾樣野..入男拔(發下夢先...) & 小朋友自動自覺做功課(家長參加學校活動比較少)...但我仔坐唔定..所以我相信入既機會微D...舊年我仔連FORM都無得入(11月超細B)

KM ~ 英普出名勁(呢度唔講囉)..但家長參加活動比較多...學術一定勁...但超難入

LH ~ 自己自編教材..K3學校幫小朋友操FIT 小一面試 + 入小一蔡繼有(行IB)...但我仔無緣無OFFER

PC ~ 九龍唯一全龍..好處唔駛講 ..舊年我仔連FORM都無得入(11月超細B)..真入到就要燒香拜佛多謝神....

MS ~ 半龍 + 英中

有D野整定既....隨緣吧~

存感恩的心

補充一句:
SC & 維記 & 樂基 都好好(呢幾間學校既家長唔好鬧我)...只不過經過舊年幾次既面試之後...我知道呢幾間不是我杯茶...
存感恩的心

回覆:BB20111102 的帖子

十月B可以申請,但我仔仔那班最細的是九月B,好似有四個,我諗九月B機會大D。

引用:係呀!十一月細B連form都攞唔倒嫁,十一月B

原帖由 huicheukbb 於 13-07-22 發表
係呀!十一月細B連form都攞唔倒嫁,十一月B只可做超大B,如果真係喜歡KV,遲一年申請做超大B。同時依家申請 ...
咁你揀左比仔仔repeat??

引用:Quote:外星人媽咪+發表於+13-7-23+14:08+晞

原帖由 晞晞爸b 於 13-07-23 發表
其實講真果句..KV KM LH & PC (龍) MS(半龍) 是但一間有 offer 就已經謝天謝地了...

以下是我睇呢度EK媽 ...
我想問pc即係邊間?

引用:十月B可以申請,但我仔仔那班最細的是九月B

原帖由 huicheukbb 於 13-07-23 發表
十月B可以申請,但我仔仔那班最細的是九月B,好似有四個,我諗九月B機會大D。

...
其實面試時會唔會好睇家長既裝束?

luckyyanb 發表於 13-7-26 13:56
我想問pc即係邊間?

即係"培正"
存感恩的心

我覺得KV鐘意收超大B, 我女女其實,老實來說,面試表現麻麻,唯一係坐定定同埋係12月大B, 最後call waiting  收左!

回覆:luckyyanb 的帖子

係呀!我比仔仔repeat K1。
面試時我諗家長裝束整齊就可以,當然不要穿牛仔褲啦!最重要都係小朋友interview表現。

what is KV and MS?

引用:what+is+KV+and+MS?

原帖由 d.crab 於 13-07-29 發表
what is KV and MS?
Kv根德園,Ms民生

‹ 上一主題|下一主題