用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才同福建小學邊間好D?
樓主: fa01
go

優才同福建小學邊間好D?   [複製鏈接]

Corliss yu 我也有留意,我理解個重點係學校在高小才勸退個學生,導致當事人和一些讀者有疑問點解學校唔比個學生讀埋小6(當然不會升到原校中學).  如一間公司在出雙糧前炒了個staff, 咁冇可避免地公司內和被炒的會有bad feeling 和些rumour。

其實只要孩子叻和有父母support, 讀邊間(校風好)我想信都係差唔多,開心愉快,有些讀ssp間C校都可以話唔谷和返學很開心,咁邊間的特色是你最想要米就間個間law。

中天英 發表於 13-7-21 17:22

2013 DSE 成績
                       優才.      福建
33222%                   86           68
英文(4級)%         79           34
中文(4級)%         55           33
數學(4級)%         77           56
所有科目(4級)%  73           48
若以上資料無誤,再加上兩間學校辦學團體背景的考慮,
很明顯,應該選優才。

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 討論內容已偏離主題,現將此帖關閉。 敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題