用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 潮州會館中學vs香島中學(九龍塘)
樓主: clementbaby
go

潮州會館中學vs香島中學(九龍塘) [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+clementbaby+於+13-07-17+發

原帖由 khmama 於 13-07-17 發表
點解阿仔唔合作?佢係咪有意見?你不妨聽下佢講。
佢開頭叩咗3間都合作㗎!點知話叩多幾間又話呢樣又話果㨾,佢天真到以為一定有間收佢,同埋話潮州有2-3個小學同學係度讀,我諗主要原因係有熟悉面孔係呢間中學,所以唔想轉

引用:因為阿仔派得唔好(潮州) 比你地會揀邊間 +

原帖由 clementbaby 於 13-07-17 發表
因為阿仔派得唔好(潮州)
比你地會揀邊間
一定係 香島

kwongciu 發表於 13-7-17 17:32
回復 clementbaby 的帖子

好多人講香港好多國內同胞好雜, 最好唔好讀

回覆:潮州會館中學vs香島中學(九龍塘)

今日會同阿仔見朱敬文同香島,希望得啦

陳楷你年唔收叩門,如沙田b2的話應該無位啦,
直資不如試下培基,如b3的話潮州縮班中,
不如試下5育以b3黎講都算最好,其次都可考慮
邱金元近年好似話好左d,當然是以b3學校
比較,總之潮州就認真麻麻最好就轉,大不了叩
朱敬文都唔揀佢,我仔同學派左出九龍b3
佢10號去朱敬文叩門都即收!
邱金元叩門都好似會即收..你可打去問下

引用:陳楷你年唔收叩門,如沙田b2的話應該無位啦,

原帖由 cobilau 於 13-07-18 發表
陳楷你年唔收叩門,如沙田b2的話應該無位啦,
直資不如試下培基,如b3的話潮州縮班中,
不如試下5育以b3黎講都 ...
今日in咗朱敬文啦!收咗了阿仔都話讀呢間,好彩阿仔唔抗拒,希望呢幾年唔好學壞我就心滿意足

咁就好啦!
最緊要小朋友讀得開心,呢間點都好過潮州好多!

樓主有無去到香島試下

引用:樓主有無去到香島試下

原帖由 kwongciu 於 13-07-18 發表
樓主有無去到香島試下
冇ar,阿仔話呢間都收咗啦就呢間啦

呢間都唔錯,估計唔會差過香島,我有個親戚個仔讀緊,非常乖

引用:回復+clementbaby+的帖子 呢間都唔錯,估計

原帖由 kwongciu 於 13-07-18 發表

呢間都唔錯,估計唔會差過香島,我有個親戚個仔讀緊,非常乖 ...
係呀咁就好啦!最緊要校風都唔差,呢幾年我都會𥄫實個仔唔會比佢行差踏錯

林大輝, 九龍塘學校 (中學部), 那間較好?

回覆:潮州會館中學vs香島中學(九龍塘)

恭喜樓主。我都要叩門,好明白你心情

‹ 上一主題|下一主題