用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍VS基督教服務處
go

救世軍VS基督教服務處 [複製鏈接]

如題,我個B係超細仔!

我應該比佢讀救世軍K1,又或係基督教服務處N班呢??

0    0    0    0

基督教服務處囗碑如何?我都諗緊如果轉做大b,報呢間好唔好?

我都想知,有無人可以話我知??

回覆:救世軍VS基督教服務處

邊間基督教服務處?我囝讀大坑東嗰間N ok㗎,不過到佢K1時轉咗校,但聽家長講到K1 d老師就教得麻麻。

引用:邊間基督教服務處?我囝讀大坑東嗰間N+ok㗎

原帖由 lutang 於 13-07-17 發表
邊間基督教服務處?我囝讀大坑東嗰間N ok㗎,不過到佢K1時轉咗校,但聽家長講到K1 d老師就教得麻麻。

...
我係石硤尾基督教N班,但近日收到救世軍致電話有位讀K1

回覆:magicscat 的帖子

引用:觀塘基幼,好好,最近仲被选為全港50優質幼

原帖由 剛果公主 於 13-07-18 發表
觀塘基幼,好好,最近仲被选為全港50優質幼稚園!
但我係深水埗區

回覆:lutang 的帖子

K班老師,有咩唔好?!
我仔來緊讀n班,好似新制,今年n班得22人

有offer 係手未架?報哂收咗先唸都未遲啦

引用:K班老師,有咩唔好?! 我仔來緊讀n班,好

原帖由 fmi.chung 於 13-07-18 發表
K班老師,有咩唔好?!
我仔來緊讀n班,好似新制,今年n班得22人
你仔仔離緊係救世軍讀N班?

引用:有offer+係手未架?報哂收咗先唸都未遲啦 +

原帖由 sissysze 於 13-07-18 發表
有offer 係手未架?報哂收咗先唸都未遲啦
2間都有offer,係唔知N班基教/K1救世軍好

引用:基督教服務處囗碑如何?我都諗緊如果轉做大b

原帖由 cream@@ 於 13-07-17 發表
基督教服務處囗碑如何?我都諗緊如果轉做大b,報呢間好唔好?
基教老師有愛心

我個女讀緊基督教服務處屬下幼兒學校,我都覺得老師,嬸嬸,書記好nice , 好好人,又有耐性,教小朋友好有辦法,以前我個女番親playgroup 都唔肯唱歌,做動作,自己坐埋一邊,甚至自己開門自己走人,我以為佢有社交障礙...去到n1 佢日日唱歌又做動作,感覺佢番學番得好開心,又學到嘢。

回覆:jessie2010 的帖子

我而家就係2選1好難諗,因為基督教offer N班(大仔),而救世軍就K1(細仔)。基督教服務處有朋友仔女讀過都話好好,而救世軍好似個個話好難入,但老師/學術等等都唔清楚。點揀好呀

救世軍早排隊就有得入,我個女當時排第13個入在卜x賽x,不過因為唔方便所以無讀。

全日制既救世軍不算難入﹐夠早入form就得﹐唔洗面試。
我幾年前大約六月幫小朋友入左form去油麻地、奧海城、荔枝角三間救世軍分校﹐之後中、後者有n offer。
雖然响救世軍註左冊﹐但真係好鍾意基幼某分校的全人教育﹐所以小朋友最後以waiting身分入左基幼n﹐即使幾個月後油麻地救世軍offer k1但我都堅持原校升讀呢〜

回覆:jessie2010 的帖子

多謝回答

我聽阿仔以前個同學媽咪講嘅,因為佢個仔今年喺大坑東讀緊K1,佢家姐都喺度讀咗3年,今年已經小一,所以佢比較清楚學校嘅情況。例如老師冇N班嘅咁好,出外參觀活動亦少咗等等!當然唔可以代表所有人意見,只係我識嘅兩位媽咪都係咁講,俾你作個參考啫!

其實係咪諗小朋友適合做大B定細B決定選邊間,  兩間offer年級唔同好難單憑學校去選

我朋友個女讀基督教服務處, 但唔知邊間分校喇,佢話幾好,D老師幾有愛心
‹ 上一主題|下一主題