用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 路德會媽媽感言分亨
go

路德會媽媽感言分亨 [複製鏈接]

小女9月入讀小一.衷心希望在讀的路德會同學仔媽媽可以留言分亨下你的野.麼都行啊 可以關于學校的教學.師資.活動等等 等我們呢的新人可以對學校的各方面了解多的.
   0    0    0    0

引用:小女9月入讀小一.衷心希望在讀的路德會同學

原帖由 angela5736 於 13-07-16 發表
小女9月入讀小一.衷心希望在讀的路德會同學仔媽媽可以留言分亨下你的野.麼都行啊 可以關于學校的教學.師資. ...
好呀!我都好想知,特別是下年度新校長陳光強。他一向處事是怎樣的?由女校長變了男校長來接任,唔知會否有大變化?我在獎牌櫃見到好多校際比賽田徑和游泳在90年代相當多但近十年就無乜勁人。相信學校對運動加把勁,要培養多點新秀,希望可在學屆有獎。另外睇返以前D內容,原來王寶兒老師是一位深受學生愛戴而且對學生非常好,自己開了blog寫學校生活點滴。

littlewater  Agree  發表於 13-11-20 18:18
MM1155  Bowie wong ---  she is a good teacher !  發表於 13-7-17 01:06

引用:Quote:原帖由+angela5736+於+13-07-16+發表

原帖由 k1723 於 13-07-16 發表
好呀!我都好想知,特別是下年度新校長陳光強。他一向處事是怎樣的?由女校長變了男校長來接任,唔知會否有 ...
明天是第三日的適應班課程,而且係最後一天。我仔好鍾意返、明天還有佢地還上臺表演唱歌,總算令小朋友覺得新鮮好玩。我觀察到小一老師果然有愛心。

王老師是我小兒的班主任, 她真是一位很盡責的老師!:

今日剛陪亞女去梁小最後一日的適應班, 因為頭 一,二日是老公陪, 所以
沒什麼親身的感覺, 只從老公口中知道梁小的安排好好, 除了有水給家長
飲用外,  給小朋友的活動都好好, 女女很喜歡節目的安排, 亦好鍾意老師,
茶點時,重請左塊餅俾老師食.

而我今日亦感覺得到校長同老師都好和善同有禮, 根本同外界所說的是兩
回事, 只可講一句我們沒有選擇錯誤, 這間學校無論環境同設施都好好,
加上已實地考察了老師同校長的品德, 是一班很有愛心的教職人員,
相信這6年亞女在梁小會過得好開心.  

回復 k1723 的帖子

我已再PM你啦! 現在看不看到?

回覆:angela5736 的帖子

我仔仔黎緊小一呀,大家多多指教

我同個女都一連去了3日.整體的活動安排都滿意的.對間學校了解多少少啦 見個女都中意間學校 希望6年可以同同學仔開心渡過又可以學到野

回覆:rubyp 的帖子

我囡囡都係王老師做班主任,大家同班!

k1723 發表於 13-7-16 23:59
好呀!我都好想知,特別是下年度新校長陳光強。他一向處事是怎樣的?由女校長變了男校長來接任,唔知會否有 ...
Hi k1723,我小朋友都係王老師做佢班主任呀,應該都係同班
想問下你有冇王老師個blog條link可share呀?
‹ 上一主題|下一主題