用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 為自閉小孩找幼稚園
樓主: sochi81
go

為自閉小孩找幼稚園 [複製鏈接]

你們好。我想問私人S位是否指Step, 協康等的訓練?

你們好。我想問私人S位是否指Step, 協康等的訓練?

我仔讀咗1年s位啦,進步咗好多,宜家想同佢搵幼稚園,有冇愛心学校介绍呢?

私人s位係step ,Links  ,樂天,協康,耀能都会有。我仔返s前都係step讀咗年幾密習式

Brice 發表於 -9-12 10:59
私人s位係step ,Links  ,樂天,協康,耀能都会有。我仔返s前都係step讀咗年幾密習式 ...
Thx Brice, i have arranged SAHK intensive training to my son and started N class in mainstream kindergartenThanks a lot for your kind reply..thx

你仔返边间耀能?我仔兩年前讀過横頭磡果间,當時麻麻,所以轉咗去step

之前天后,而家橫頭磡。 step如何?

Brice 發表於 13-9-12 23:32
你仔返边间耀能?我仔兩年前讀過横頭磡果间,當時麻麻,所以轉咗去step

阿仔家下9月返果間既E位,so far都幾好。
唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

step要睇你遇到边個姑娘做班主任囉。不過其实去边间,都係睇你小朋友遇到边位老師,我仔现讀緊s位,第二年了,上年班主任非常好,所以我仔大有進步!但今年個位就。。。。。。。。哎。。。。。所以想走佬出去讀k2丫。o甘你話哩间s位好定唔好?!
呀,step密習式好似剛加咗價,要$9000一個月!!!!另外d OT,ST,智能等全部要另外收费!!!

回復 sochi81 的帖子

我仔返香港耀能度返左年半, 楊老師好有經驗同心機, 佢地搬左去炮台山都係兩個月, 環境比之前更好, 努力!!!!!

my son starts at Fundamental since Aug. Good improvement and the teachers there are very patient and nice. worth to visit!

回覆:sochi81 的帖子

請問你小朋友有什麼明顯症狀?

唔望人,對人近乎零興趣。言語遲緩。兩歲七個有多也是有限單音。自轉,會想行同一條路線,愛看地鐵離開月台及開關門
‹ 上一主題|下一主題