用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今天叩門成功了
樓主: Law12345678
go

今天叩門成功了 [複製鏈接]

回復 tao7113 的帖子

二千/月

From another thread, it seems that St Paul College is still recruiting students. Perhaps you may ask to see if they still have places.

林大輝 最大的問題 不在成績 , 成績好的應該有BAND 2 B- 2C , 問題係校風差

Band1生还要交2大千去迁就band2尾校,派得很差吗?

回復 tao7113 的帖子

葵青區蘇浙,全校派得最差。

黃巴士  可否分享你的大抽獎選校排位??  發表於 13-7-16 01:57

回復 elmkc 的帖子

Ok, thankyou

朋友儿子band3生,派去band3尾校,敲门band2b直资,即收了,你也不要放弃啊。

Another alternative is St Joseph's Anglo-Chinese School. The school was a famous school in Kwun Tong many years ago. But once they changed to CMI, the school's performance dropped quickly. It is now changing to an English school and would like to be back to band 1. As my friend's son studied in its affiliated primary school, she told me that the school is eager to recruit band 1 students. So, you may try it. It is Band 2B at the moment, but the school has arranged EMI classes. Also, their students are kind and friendly.

我理解你现在的心情,本来高高兴兴的上来报喜,结果却有更多的问题,大家目的都是为了下一代,你不要介意啊!别人的意见可以参考,但最终的决定是你们,多查资料对比,我相信在这里会有很多人支持你的,加油!

此校應該是最無選擇下的選擇

回覆:今天叩門成功了

本人住沙田,唔想你第時仲喊得緊要。
林x輝真係校風差到不得了!
連我個仔都話,呢間學校唔係正常學生讀。 如果要叩門,明早帶齊所有小四至小六的成績表及獎狀等去沙田帝堡城的培基試下啦!
雖然我呀仔唔係讀培基,但係我朋友個女係裡面讀,呢間學校真係可以教好“學生”的,唔係教“好學生”,呢個係我眼見的。
另外,因為我亞仔都係今年升中一,所以我都做左少少有關沙田區學校(自己心儀個d)既資料。
培基已經係開始上緊1b既中學,仲有佢地開放日的時候,我見到d學生好有禮貌亦好開心。校長同老師都好有heart。
唔好灰心,盡快去試下啦,可能叩到入去,而且學費唔算費。
加油,加油。

lucia6119  學費 $ 1850 比林大輝 還要平  發表於 13-7-16 02:08

elmkc 發表於 13-7-16 00:29
Another alternative is St Joseph's Anglo-Chinese School. The school was a famous school in Kwun Tong ...

依家先去叩 SJACS,會唔會遲左d呢?睇今年版友的報料,B2 生擺佢落乙一
都唔一定中,再加上小學部B1尾的穩陣派都會選番 SJACS,整體學生的水平
都唔會太差,升 band 都並非一件不可能的事。

elmkc  St Joe eagers to return to Band 1. So, it may still consider Band 1 students. Dailing a call to check for places is not a big deal.  發表於 13-7-16 02:31
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

有無試顏寶鈴?

培僑,王錦輝都要去試,不要林真係差到不得了

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

我昨天改give  up 了德信的位, try 尼間都比 林 好得多

顏寶玲/福建/崇真    糸分別幾位教書朋友推介, 以去到而家的時間仲有机会計

沙田培基真的可试,学费比林大便宜,口碑也好,我女儿班同学band2中自行进的。

楼主,要讀六年架!吾好怕煩,扣培基、德信!add oil

係我就宜家叩門都唔遲,最少去晒所有沙田區 band 2叩門,橫掂都係考試,可一試郭得勝,如果仔仔乖,口才 ok,可能得

俾個心理準俾仔仔,去考咁多間唔係因為佢差冇人收,而係希望搵到一間更加好而適合自己既學校。。。。千萬唔好俾佢有氣累既感覺

引用:Band+1男仔派左第八志願葵涌蘇淅,今天林大

原帖由 Law12345678 於 13-07-15 發表
Band 1男仔派左第八志願葵涌蘇淅,今天林大輝叩門成功了,明天考分班試, ...
你去蘇浙攞返派位証未?未就唔好攞住。

vincher  噤係吾係葵涌蘇浙>林xx  發表於 13-7-16 09:19
vincher  好細心!  發表於 13-7-16 09:15
‹ 上一主題|下一主題