用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍鄧鏡波vs德信(直資)點選擇呢?
go

九龍鄧鏡波vs德信(直資)點選擇呢? [複製鏈接]

鄧鏡波得一班英文但德信用全英,但鄧鏡波好似校風好d,有無意見呢?

1    0    0    0

回覆:九龍鄧鏡波vs德信(直資)點選擇呢?

我當初是聖道加南vs鄧鏡波, 最後選左聖!
我仔是band 2中至尾〜
選鄧, 因為得一班英文班, 而且他們有5班, band 2收生收唔哂就收band 3
操行亦因為抽獎無得選。
但聖收生最抵要求是b,
就算有些成績差小小, 但操行有b, 小朋友都無咁易搗蛋同曳!我去聖交表時、 撞到他們放學, 未見學生亂跑亂叫情況!
最後我選聖!
德信聽聞都是升值中, 亦可留意學校收生準則!

引用:鄧鏡波得一班英文但德信用全英,但鄧鏡波好

原帖由 cherry_chum 於 13-07-15 發表
鄧鏡波得一班英文但德信用全英,但鄧鏡波好似校風好d,有無意見呢?
德信
今日有朋友成功叩入,校長,2位副校及老師也十分重視學生,佢聽聞今年DSE考得十分不錯,是一間升值中的中學

引用:鄧鏡波得一班英文但德信用全英,但鄧鏡波好

原帖由 cherry_chum 於 13-07-15 發表
德信 小勝

德信
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2
‹ 上一主題|下一主題