用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 露營
go

露營 [複製鏈接]

在暑假期間,大家會帶小朋友去玩露營嗎?
去年朋友帶他家小朋友去,都好開心。
今年有時間都想帶佢去玩下。
   4    0    0    0

引用:在暑假期間,大家會帶小朋友去玩露營嗎?去

原帖由 szeht 於 13-07-15 發表
今年有時間都想帶佢去玩下。 ...
真係好好玩,我地去南蛇灣,玩咗4日3夜都覺得唔夠喉

Pizza1234    發表於 13-7-26 12:11

回覆:CarmenJack 的帖子

一家大細和囡囡去左大嶼山wiIdcamp,另一體會。

Pizza1234    發表於 13-7-26 12:12

回覆:露營

剛去左貝澳,好玩

Pizza1234    發表於 13-7-26 12:12

請問點样可以JOIN這些活動, 未嫁前常跟日去露營, 現在想帶小朋友去玩, 但沒有任何露營工具, 可以JOIN埋你地玩嗎?  

引用:在暑假期間,大家會帶小朋友去玩露營嗎?去

原帖由 szeht 於 13-07-15 發表
今年有時間都想帶佢去玩下。 ...
政府有認可露營地點(可到漁農署網頁查詢),在其他地點露營有機會犯法(郊野公園範圍)或被地主趕走/收錢。

http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/cou_vis/cou_vis_cam/cou_vis_cam_cam/cou_vis_cam_cam.html

萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

有些社區中心, 甚至康文署都有搞。社區中心有d供應埋營幕添
愛收集舊書包、背囊的傻人

回覆:happy_lavender 的帖子

南風灣也是個好地方適合一家大小,地方大又有硬件配套,黃石碼頭坐船直達。

‹ 上一主題|下一主題