用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到
樓主: hazetcc
go

2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到 [複製鏈接]

引用:回復+bearwhat+的帖子 我係七點幾個批,+超

原帖由 hs_mama 於 13-09-14 發表
回復 bearwhat 的帖子

我係七點幾個批, 超多人呀.  不過唔算好熱.  可能八點幾去會無咁多人. ...
係排得好快,所以來緊2年,8點先去啦

回覆:hazetcc 的帖子

Hello, 可add我入group嗎?我個女今年讀K1 am orange

jlky 發表於 13-9-13 17:40
可add 埋我嘛!我囡囡都係讀Red 班。my fb name: jessica leung
你PM我E-MIAL吖~

Purplelip 發表於 13-9-18 01:58
Hello, 可add我入group嗎?我個女今年讀K1 am orange
PM我EMAIL

我ADD左大家了,收到??
因為唔太識,所以慢左DD~SORRY~

引用:我ADD左大家了,收到??因為唔太識,所以慢左D

原帖由 hazetcc 於 13-09-18 發表
我ADD左大家了,收到??
因為唔太識,所以慢左DD~SORRY~
收到了唔該

回覆:2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到

各位方方媽咪有無報來緊11月開始的拼音堂?唔知報唔報好?

引用:各位方方媽咪有無報來緊11月開始的拼音堂?

原帖由 rubytbaby 於 13-09-27 發表
各位方方媽咪有無報來緊11月開始的拼音堂?唔知報唔報好?
冇報,我諗住K2先諗課外活動。

回覆:2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到

頭先同老師傾過,佢都話唔駛咁早學,到小朋友識揸筆先學都未遲。

回覆:rubytbaby 的帖子

Really happy, sports day again!

回復 hs_mama 的帖子

原來k2先有得參加賽跑,上年無跑我以為今年有得玩,haaaaaaaaa

回覆:hs_mama 的帖子

Yes, my son also enjoyed so much! Running on the grass ground and playing simple games.... Already funny to him

引用:我係fb開左谷,有興趣pm我! +

原帖由 hazetcc 於 13-09-06 發表
我係fb開左谷,有興趣pm我!
我有興趣

無心理準備之下收到assessment result....

引用:無心理準備之下收到assessment+result.... +

原帖由 hs_mama 於 13-10-31 發表
無心理準備之下收到assessment result....
Me too....評估結果麻麻,囝囝在學外表現跟學內表現差幾大,不過佢較內向,所以老師唔知佢識幾多,好似4塊砌圖評估竟得2分:只能掌握小部份,但我囝在家已自己砌34塊。希望阿囝唔好噤怕羞出多D聲。

引用:Quote:原帖由+hs_mama+於+13-10-31+發表無

原帖由 day_bo 於 13-11-01 發表
Me too....評估結果麻麻,囝囝在學外表現跟學內表現差幾大,不過佢較內向,所以老師唔知佢識幾多,好似4塊 ...
在家安靜環境米可拼32塊…在學校有同學容易分心,專注力問題吧…
我仔有情感表達問題…

回覆:bearwhat 的帖子

你地既關注事項,我囝囝都要關注。我仲有其他......  都好既,等我地了解多D小朋友。

引用:你地既關注事項,我囝囝都要關注。我仲有其

原帖由 hs_mama 於 13-11-01 發表
你地既關注事項,我囝囝都要關注。我仲有其他......  都好既,等我地了解多D小朋友。

...
我囝大部份取2分,只有大約4至5項有3分
我囝是超細B,怕追唔上。

引用:Quote:原帖由+hs_mama+於+13-11-01+發表你

原帖由 day_bo 於 13-11-01 發表
我囝大部份取2分,只有大約4至5項有3分
我囝是超細B,怕追唔上。
大家加油!!大家有無比小朋友學跳舞?我在諗緊比唔比佢學hip hop …手腳靈活點,協調下…試左堂佢係跳得開心,好似好好玩,但問佢學唔學,佢就話唔學,但問佢開唔開心,佢話開心…可能知道學野要練習…鐘意去琴行玩琴同結他…但問佢實話唔學…但試玩公民數佢又超鐘意話學…但死記東西我唔想佢晒錢學…又唔想佢只對數一樣有興趣…

回復 bearwhat 的帖子

我都吾知點好,報左4堂畫畫,上左二堂話吾畫,問佢開吾開心佢又話好開心,最後一堂又話想繼續,一時又話好驚老師吾想去,一時又話好開心好想畫,真係比佢激屎...............
‹ 上一主題|下一主題