用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 感覺LHT很好,但不知馬鞍山往返...
go

感覺LHT很好,但不知馬鞍山往返... [複製鏈接]

請問有無LHT小朋友是家住馬鞍山呢?是否有校車?如有上下車的時間是幾點?

我對LHT的觀感很好,但由馬鞍山往返好似好遠... 有無咩建議呢?謝謝謝謝!
   0    0    0    0

馬鞍山? 又真係好...山長水遠喎!

回覆:pskit 的帖子

咁梗係馬鞍山,小學同中學網已經咁好

我也很同意沙田/馬鞍山校網很不錯,只不過難得見到LHT這樣感覺良好的學校,唉,天各一方

回覆:pskit 的帖子

上Website 校車 mainly serve 附近一帶、希望去到North point 就好

係喎,先前無仔細在website上找,校車係不到沙田/馬鞍山嘅,ummmm 有無LHT的小朋友是住得較遠,可以分享一下呢?

引用:係喎,先前無仔細在website上找,校車係不

原帖由 pskit 於 13-07-15 發表
係喎,先前無仔細在website上找,校車係不到沙田/馬鞍山嘅,ummmm 有無LHT的小朋友是住得較遠,可以分享一 ...
真心唔覺得陸小好成咁,亮點有間羅氏吧!東九龍校網相對較弱選直資不失為穩陣策略,但沙、馬校網好,派好學校機率奇高而且派完又可再叩上一層樓,看妳取捨(利益申報:孩子準陸小一生)

‹ 上一主題|下一主題