用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2013年東區家長報喜區
樓主: anson618
go

2013年東區家長報喜區 [複製鏈接]

cheukyu 發表於 13-7-10 19:18
回復 bobo-chan 的帖子

小女係跨區入去,自行同統一都係排佢為首志願. 不過佢第一輪自行收生已經收o左,而佢 ...

我興你是同區了, 我小朋友讀將循, 請問你囡囡在這間中學讀得怎樣? 返學路途方唔方便?

醒目開學勳章 王國長老

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

快D畀料, 等其他家長受益, 謝謝

bobo-chan 發表於 13-7-13 12:29
我興你是同區了, 我小朋友讀將循, 請問你囡囡在這間中學讀得怎樣? 返學路途方唔方便? ...

水平高,小女小學三甲,第一年入去考1xx. 連黃永樹頭五都係考50左右,西貢跨區同學第一年要有心理準備名次會大倒退,小心小朋友出現挫敗感. 學習氣氛濃厚,同學間競爭亦劇烈,不過係良性,冇影響同學間友愛關係,
不足之處係校舍細及老化,活動空間不足,課外活動成績亦不太突出. 不過阿女讀得好開心,我亦好喜歡校方低調作風,

番學幾方便,港鐵將軍澳站砲台山落車再步行番學校,全程四十分鐘就到,轉巴士就全程五十分鐘.
我係cheuk yu爸爸!

bobo-chan 發表於 13-7-13 09:39
我想問, 你點知在自行收了呢? 不是在統一時才知結果嗎?

#47已解釋過了,但當然都要等到統一放榜至知派到.

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2615391&page=3#pid36743118

我係cheuk yu爸爸!

回復 hkefai 的帖子

下年會更多位  津校由四班變五班 而人數再减少 可能很多band2入讀band1學校

janetlam74  小兒明年升中,可以講解多些嗎?  發表於 13-7-13 15:58

我女第一志願嘉諾撒~
‹ 上一主題|下一主題