用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區幼稚園一問
go

將軍澳區幼稚園一問 [複製鏈接]

我係新手媽媽, 因為bb係龍年細b, 大家都嚇我, 我又一頭霧水, 應該點去開始搵幼稚園, 將軍澳區邊間幼稚園比較好呢?謝謝大家賜教。
   4    0    0    0

X2 want to know too

N1(2-3yr old) or K1(3-4yr old)?
voucher or non-voucher if K1?
target primary school?

For me, LH(學之園 and GV翠茵 is very good choice in TKO, since they provide good English learning environment.

回覆:lucas1031 的帖子

我都係細b, 要幾時報名?
你地細b有無打算上playgroup?
TKO邊間幼稚園有link playgroup?

引用:N1(2-3yr+old)+or+K1(3-4yr+old)?voucher+o

原帖由 lucas1031 於 13-07-09 發表
N1(2-3yr old) or K1(3-4yr old)?
voucher or non-voucher if K1?
target primary school?
Thx!
我可以點樣著手睇幼稚園呢?
我真係一頭霧水

回覆:將軍澳區幼稚園一問

I want to know too

回覆:wewetdon 的帖子

請問小朋友那個月出世?
因9-12月的細b講n1要插班,有些人會等bb下一年做太大b先讀n1. 不過我大仔係2010年十月細B, 好彩翠茵上年都叫在下午英普。讀左一年,阿仔學識好多野,英文真係好,最重要係阿仔鍾意返學!所以如果有學校收,我都建議細B讀n1

回覆:將軍澳區幼稚園一問

我bb係11月出世嘅細b ,我都好苦惱到底應該點幫佢安排好!

i wanna know X 2
我阿囡都係11月出世,想報N班,tko好似好少choice...

i wanna know X 3
我女 10月細b

10月細b, 如果不一定要am offer, 都有學校收~

我朋友2011年12月上個月都有pm N班offer, 大家努力d 交申請表同求位信

回覆:lucas1031 的帖子

咩係求位信呀?

‹ 上一主題|下一主題