用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其實我真係好想知道小朋友係自行階段入, 或攪珠入 ...
go

其實我真係好想知道小朋友係自行階段入, 或攪珠入 [複製鏈接]

醒目開學勳章

如果有幸入到第一志願 (即係自己入表果間). 我真係好想知道小朋友係自行階段入, 或攪珠入.
點解學校 7 月頭唔可以寄信給在第一階段已經錄取的小朋友呢 ? 反正所有學校都考完試.
咁又唔洗等到大攪珠公佈先知
   0    0    0    0

這將永遠是一個謎。
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:其實我真係好想知道小朋友係自行階段入, 或攪珠入

家長知得越多,教育局越難做,不過我都好想知。

如果想知唯一辦法係自行有報的學校,大抽獎時唔好揀。

orangebb  無錯, 所以點解有時有人可以大大聲聲話自己係自行入, 就多數係咁原因; 不過, 我都見過好多家長, 為咗自我感覺良好, 就算大抽獎有填, 都話係自行入.  發表於 13-7-8 16:02
:verycold: :verycold: :verycold:

王國會長

hong_yau 發表於 13-7-8 14:00
如果有幸入到第一志願 (即係自己入表果間). 我真係好想知道小朋友係自行階段入, 或攪珠入.
點解學校 7 月頭 ...
呢個問題我也貼過, 為何不先公布自行結果, 致少讓已收的家長早些安心又不用塡統一派位的表, 未有位的也可早些準備.

我都好想知

我仔想知,甲乙冇填自行第一,明天揭曉

呀夢 發表於 13-7-8 15:41

好博呀
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

grace_xian 發表於 13-7-8 15:59
好博呀

我都識有人係咁做, 不過佢反而唔係因為搏, 相反, 係唔想搏, 因為佢話自行入A, B 校係肯定會見到無得見, 反而大抽獎就搏高一個 level, 如band 1 尾搏band 1 頭學校.

我今年就係自行時揀了A校,到大抽獎時冇填在頭十志願內!原因唔想博,因這校有很多人揀的!

[url=C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures]C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures[/url]

回覆:na..na 的帖子

你無可能會知

邊個結果會令你開心d,就是那一個。

因為冇人證明到你唔係!係咪!

irisyan  同意,開心就好  發表於 13-7-8 20:28
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

王國會長

比我就冇所謂, 入到就得了

王國會長

呀夢 發表於 13-7-8 15:41
但為何自行塡左到統一唔塡, 后來發覺唔適合? 或升/跌左band?

咖啡奶茶  自行與統一不同區就會出現這情況.  發表於 13-7-8 22:15

回復 hong_yau 的帖子

自行與抽獎報不同學校就一定知.
‹ 上一主題|下一主題