用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣芳芳
go

荃灣芳芳 [複製鏈接]

我個仔讀緊芳芳,見經常有人問呢間幼稚園好唔好,我就分享一下,間單講,呢間幼稚園好好,我個仔係細b,要遲足足兩個月開學,但見佢返得好開心,學野好快,返咗冇耐,放學自己除鞋,仲會放鞋櫃,又學識唱好多歌同背詩,佢仲話啲老師鍾意佢,所以我覺得呢間唔錯,大家可以考慮。
   3    0    0    0

引用:我個仔讀緊芳芳,見經常有人問呢間幼稚園好

原帖由 felwong 於 13-07-08 發表
我個仔讀緊芳芳,見經常有人問呢間幼稚園好唔好,我就分享一下,間單講,呢間幼稚園好好,我個仔係細b,要遲 ...
你好呀,我都想幫囡囡報方方呀,可否講多小小資料呀,每日有幾多時間上英文堂呀?有普通話嗎?係ek見好多媽媽當佢後備咁,我都唔知好唔好,佢升小好嗎?

國語好似一星期一節,英文多啲但具體唔記得,升小等我搵一搵數據先。

引用:國語好似一星期一節,英文多啲但具體唔記得

原帖由 felwong 於 13-07-09 發表
國語好似一星期一節,英文多啲但具體唔記得,升小等我搵一搵數據先。
謝謝你的分響呀!方方係網上見用家都讚,但又見好多人當佢後備,所以我都好矛盾,唔知好定唔好

可能响荃灣名氣始終唔係no one而又偏貴,但個人覺得佢真係唔錯,程度小小偏深但不過份,bb唔會太大壓力,如果唔係日日喊唔返學都幾煩。

引用:可能响荃灣名氣始終唔係no+one而又偏貴,但

原帖由 felwong 於 13-07-09 發表
可能响荃灣名氣始終唔係no one而又偏貴,但個人覺得佢真係唔錯,程度小小偏深但不過份,bb唔會太大壓力,如 ...
你小朋友是中英班定國際班呀?是否國際班唔合教中文架?另外雜費多嗎?

我個bb係中英班,國際班怕弟日接唔到小學所以冇留意,方方係貴啲但明碼實價,冇乜雜費,所以計落可能其實差唔多。

回覆:felwong 的帖子

多謝你回覆呀,咁我放心好多了,想問下老師會多同家長聯絡講下小朋友學校情況嗎?唔好意思呀,咁多問題

咁呢方面幾時都係要家長主動啲,不過芳芳家長活動都多㗎,多啲利用呢啲場合就ok

多活動又幾好喎,可以多了解學校,多謝你分響呀

回覆:荃灣芳芳

我是對衡道n1..國際班,老師超好,what app聯絡,send 小孩上堂相,過大節都有小禮物,n1快完,昨日還送了1包禮物小手工同2張上堂相,這都是老師私下做的……真係好感動,普通話1星期2次……中文沒有認字,所以我k1轉雙語

中英班n班已認得好多中文字,基本上身體部位啲中文大部份都識,宜家啲小朋友真係叻啲。

請問九龍塘和愉景對比,九龍塘分校會較有優勢嗎?

哈我都想知。。。

, but very expensive

回覆:荃灣芳芳

但愉景方方下年搬喎

‹ 上一主題|下一主題