用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想搵沙田 / 馬鞍山區好的幼稚園,想有人比下意見 ...
go

想搵沙田 / 馬鞍山區好的幼稚園,想有人比下意見 [複製鏈接]

我要開始幫仔仔搵幼稚園,出年14~15年入學,本身住馬鞍山,我想問下有冇媽咪都係呢區?有冇咩好嘅幼稚園可以推薦下?因為第一次做媽媽搵學校,完全唔識,無從入手,唔知呢區有咩好學校,希望有人可以比下意見推薦下

2    0    0    0

回覆:bowiekashu 的帖子

你想有學券定無學券?

回覆:skmibb 的帖子

少少資料, 希望幫到你.

馬鞍山: 合一堂 / 美善 (only offer for jan - may bb) / 靈糧 (up to K1)

沙田: 救世軍 / 聖心 / 明愛 / 真理浸信會 / 平安福音堂 / 孫方中

留意返有D幼稚園自己有N班, 好多會直升K1, 會相對少了, e.g. 合一堂,  救世軍 etc

乙明救世軍, 要一出世就要報, 佢地排先後、大細, 排到你先叫你去in

引用:少少資料,+希望幫到你.+馬鞍山:+合一堂+/+

原帖由 cyym 於 13-07-23 發表
少少資料, 希望幫到你.

馬鞍山: 合一堂 / 美善 (only offer for jan - may bb) / 靈糧 (up to K1)
請問,點解美善只係for Jan-May BB?

引用:留意返有D幼稚園自己有N班,+好多會直升K1,+

原帖由 annierabbit 於 13-07-25 發表
留意返有D幼稚園自己有N班, 好多會直升K1, 會相對少了, e.g. 合一堂,  救世軍 etc

乙明救世軍, 要一出世就 ...
係呀,我bb六月頭出世,前幾日去乙明救世軍交表,已經排到去二百幾啦!遲出世咪好唔著數!都幾唔公平!

其他幼稚園係咪都要咁早報架?

真係無諗過兩個月都未夠嘅BB, 我已經要幫佢搵幼稚園!

間間學校做法都唔同, 有些只會在特定時間報名, 有些則全年收表

tingc9 發表於 13-7-29 02:33
請問,點解美善只係for Jan-May BB?
其實好多出名小小而有學卷的學校都只收1-5月的小朋友了! 亦有些沒學卷的學校也都只收1-5月的小朋友!

引用:Quote:tingc9+發表於+13-7-29+02:33+請問,

原帖由 sonytang 於 13-08-01 發表
其實好多出名小小而有學卷的學校都只收1-5月的小朋友了! 亦有些沒學卷的學校也都只收1-5月的小朋友!
...
>.

想請問下頌安宣道會幼稚園好嗎??

ckinghin 發表於 13-8-3 12:29
想請問下頌安宣道會幼稚園好嗎??
教學理念很好! 不過沒有N班,
其實我不是太清楚呢間學校! 馬鞍山只識比較熱門有學卷的幾間而已! 其他就是私立的!!
以下有呢個幼稚園的學校網址:
基督教宣道會頌安幼稚園http://www.joyfulk.edu.hk/home.php

回復 sonytang 的帖子

THX,
呢間幼稚園好似無乜人提,又無乜人講咁
‹ 上一主題|下一主題