用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2間都收左呀女,請問沙田英藝定真理浸信會碧濤幼稚園好 ...
go

2間都收左呀女,請問沙田英藝定真理浸信會碧濤幼稚園好? [複製鏈接]

請比d意見分享吓,多謝!

2    0    0    0

我女同你一樣, 英藝之前仲交埋留位費.  後來碧濤收左, 我選擇左碧濤

引用:我女同你一樣,+英藝之前仲交埋留位費.++後

原帖由 winlui 於 13-07-10 發表
我女同你一樣, 英藝之前仲交埋留位費.  後來碧濤收左, 我選擇左碧濤
咁點解你會揀碧濤,可否比d意見?謝謝你

有朋友個女在碧濤讀緊覺得好好, 老師有愛心 小朋友返學都好開心. 英藝在沙田區始終新校新老師太多未知數 而且比我感覺人人都收(大B收上午, 細B收下午), 早在3月份已要求我交書簿費什費4千幾蚊. 我唔交因當時校舍又未裝修完學費又未定. 敢校方話好大機會將我個am class位release換個pm class 比我. 之後碧濤收左呀女我已註冊埋做埋校服了. 英藝兩星期前都有再call 我問我讀唔讀, 我已話左唔讀已有其他offer, 佢都仲叫我去新生家長會…. 我諗佢地可能收生不足, 可能有好多家長好似我敢交左留位費但最後give up左.

回覆:winlui 的帖子

多謝你的意見。 其實我女係10月細b, 開初只有英藝收,所以我連書薄費都比埋,同埋碧濤開初都唔收我個女架,返而而家收左佢我仲煩,攪到我唔知點揀好,不過聽你完你的意見,我都會揀碧濤,第日我地小朋友就係同學仔啦!

係, 碧濤好遲先 in, 好似5月尾.  可能我女係2月大b關係 所以in 完1week 已收到通知取錄. 碧濤學費比起英藝平一半.  9月返學時我地小朋友係同學仔了 :)

引用:係,+碧濤好遲先+in,+好似5月尾.++可能我女

原帖由 winlui 於 13-07-11 發表
係, 碧濤好遲先 in, 好似5月尾.  可能我女係2月大b關係 所以in 完1week 已收到通知取錄. 碧濤學費比起英藝 ...
請問英藝學費要幾多錢呀?

引用:Quote:原帖由+winlui+於+13-07-11+發表係,+

原帖由 Dragon~Baby 於 13-08-19 發表
請問英藝學費要幾多錢呀?
國際班$4480,主留班$3980

回覆:2間都收左呀女,請問沙田英藝定真理浸信會碧濤幼稚園好?

主流同國際有咩吾同

引用:主流同國際有咩吾同 +

原帖由 Dragonbun10 於 13-08-20 發表
主流同國際有咩吾同
主流班係廣東話班主任,每日上課廣東話、英文、普通話各1個鐘。 國際班有一位外籍及普通話班主任,印象中每日上課2小時英文及1小時普通話

想問o下碧濤pn 係唔係得下午班... 我睇份報名表, 好似係得下午. 唔該哂!

回復 lulumokmok 的帖子

yes PM only 1:30-4:30pm

引用:Quote:原帖由+Dragon~Baby+於+13-08-19+發

回覆:2間都收左呀女,請問沙田英藝定真理浸信會碧濤幼稚園好?

咁國際班第曰如果升讀傳統小學時會函接得到嗎?

引用:Quote:原帖由+BunnyKing+於+13-08-19+發表

原帖由 chi99 於 13-08-22 發表
依個價錢係全日定半日?Thx!
半日

引用:咁國際班第曰如果升讀傳統小學時會函接得到

原帖由 Dragonbun10 於 13-08-22 發表
咁國際班第曰如果升讀傳統小學時會函接得到嗎?
其實我都唔係咁清楚,因為我已經放棄唔讀

‹ 上一主題|下一主題