用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 交表要對正本嗎?
go

交表要對正本嗎? [複製鏈接]

1    0    0    0

回復 emilylamlw 的帖子

你意思係叩門嗎...如果係,文件是交影印的,
但學生必須一齊去會好D,因為有機會會即日面試.....

如果係11/7,12/7 註冊日,
就要交小六資料證[之前小學已派給學生,長方型白色的],
派委證[9/7 派的],學生和家長身分證影印本,OK

囡囡學校沒有派任何文件
連成績表都要下星期一才派
請問委派証是什麼?

TOMATO1010 發表於 13-7-5 22:08
回復 emilylamlw 的帖子

你意思係叩門嗎...如果係,文件是交影印的,
11,12/7註冊日交的是註冊証不是小六資料証(小六資料証是自行收生交表時用的),唔好帶錯。註冊証跟派位証相連的是在放榜日派發。

:verycold: :verycold: :verycold:

using84 發表於 13-7-5 23:01
囡囡學校沒有派任何文件
連成績表都要下星期一才派
請問委派証是什麼?
派位證。

放榜當日會派一張A4紙。分上下兩張A5文件。
上面的叫「派位證 Allocation Slip」,由家長保存。
下面的叫「入學註冊證 Admission Slip」,註冊時交給中學保存。

回覆:交表要對正本嗎?

引用:不好意思!其實想替姨甥仔问的!想问如叩門

原帖由 emilylamlw 於 13-07-06 發表
不好意思!其實想替姨甥仔问的!想问如叩門時,因正本文件他們會带去interview,因想爭取時間替他們交多幾間 ...
應該唔洗睇住, 好多都係擺底表等通知筆試面試。個別會即見。都係個句, 逐間問清楚先, 唔係白跑一次, 天氣熱呀!

王國會長

emilylamlw 發表於 13-7-5 18:54
交表時可以交copy cert 和form, 但使唔使一定要埋正本?
如要带正本,咁咪唔可以搵人交表!
請指教!謝謝! ...
可以間間唔同做法, 最好想去那間就先問清楚

醒目開學勳章

回覆:emilylamlw 的帖子

我哋心儀的兩間都要睇文件正本

多数都睇正本!当然有些学校放低申請表便可以,等通知筆試或面試!你可以到中学交流区問心仪学校用家
‹ 上一主題|下一主題