用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV Call Waiting
樓主: szechu2004
go

KV Call Waiting   [複製鏈接]

KV call me yesterday 10am in the morning, but i give up already, good luck to all of you, my bb is Aug bb but still accepted, that mean they accept small bb

我也收到CALL ,7月囡囡.,真是奇績。

晞晞爸b  恭喜! 我仔11月細B舊年連表都無得交...  發表於 13-7-25 11:01

a328 發表於 13-7-25 10:48
KV call me yesterday 10am in the morning, but i give up already, good luck to all of you, my bb is A ...

請問你揀邊間而放棄KV?

存感恩的心

York,英文會好D.但鍾情KV多D

回復 晞晞爸b 的帖子

i choose the other school not becos i think it is better than kv, Just cos of some personal reason.
Anyway i know KV is a good school

我昨日早上10時度收到 KV CALL.

但早2星期剛註冊了KM.

現正考慮中...

引用:我昨日早上10時度收到+KV+CALL.但早2星期剛

原帖由 thythy 於 13-07-25 發表

好叻呀!我識好多人同時有KM和Kv,似乎兩間都揀選同類型不朋友

引用:Quote:gotgot+發表於+13-7-25+00:06+KM交了

原帖由 晞晞爸b 於 13-07-25 發表
恭喜你 & 謝謝你!

哇..皮費(for呢幾間留位費)都好重..
多謝你呀!其實都肉痛,但係值得的!

引用:我昨日早上10時度收到+KV+CALL.但早2星期剛

原帖由 thythy 於 13-07-25 發表

KM我大囡讀過N班,都好好㗎,但KV我更鐘意,所以都系放棄KM!

雖然昨天收到KV call waiting ,但明白龍校好重要的道理

Why so many ppl give up KV this year?

引用:Quote:原帖由+晞晞爸b+於+13-07-25+發表恭

引用:+本帖最後由+Lingfung813+於+13-7-25+18:40

原帖由 Lingfung813 於 13-07-25 發表

雖然昨天收到KV call waiting ,但明白龍校好重要的道理: ...
我都好認同,考小學真的大壓力和辛苦。

引用:Why+so+many+ppl+give+up+KV+this+year?

原帖由 2009Ianpoon 於 13-07-25 發表
Why so many ppl give up KV this year?
應該主要系選擇了龍校或是擔心小朋友適應不到KV而放棄的多。

引用:Quote:原帖由+gotgot+於+13-07-25+發表多謝

原帖由 terry_andriy 於 13-07-25 發表
同意,收到心儀嘅學校!錢財身外物,最緊要自己認為值得!(我都係過來人)

...
係呀,大囡當年升小一都系交曬學費,買曬書簿,校服,仲已經返了迎新日,但系,開學前一天收到心儀津校取錄,都選擇轉校,都系好值得!

引用:Why+so+many+ppl+give+up+KV+this+year?

原帖由 2009Ianpoon 於 13-07-25 發表
我諗係因為今年競爭太大,好多人報好多間,同時hold幾個位,當Kv不是首選時就放出...
加上Kv本身學位多,waiting執位便比其他學校多

引用:Quote:原帖由+2009Ianpoon+於+13-07-25+發

原帖由 siufung 於 13-07-25 發表
我諗係因為今年競爭太大,好多人報好多間,同時hold幾個位,當Kv不是首選時就放出...
加上Kv本身學位多,wa ...
同埋今年好似開左新班!
上年in時封信寫明多實k1只有am, 但而家Call waiting有 多實pm班!

YES, 我都係多實PM班.

今天是最後一天要去拿資料, 29號前要交留位費.

但最後會選KM 而放棄 KV, 雖然覺得可惜, 但希望無選錯!

thank you to the above parents who gave up their offer
my son get a place last Saturday

過來人經驗, 去到小一叩門, 大家一定知唔會揀錯KV. 不是一定叩得入, 但一定唔少得有 interview 呢個機會
‹ 上一主題|下一主題