用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV Call Waiting
樓主: szechu2004
go

KV Call Waiting   [複製鏈接]

如果我的兒子能自己坐下做功課(我是一個全職媽媽,可以在家裡引導他),並跟哥哥上一所不錯津小, 仍需等待KV call waiting嗎?
前幾年,我的大兒子沒有考KV, 因害羞 和 small boy, so this time I apply for my little son.  我承認我追求KV這名氣, but Net teacher for English and Mandarin is also very important to get succeed in primary school.

引用:如果我的兒子能自己坐下做功課(我是一個全

原帖由 Henry2013 於 13-07-18 發表
如果我的兒子能自己坐下做功課(我是一個全職媽媽,可以在家裡引導他),並跟哥哥上一所不錯津小, 仍需等待KV ...
唉!名氣。我覺得可能另一間幼稚園更適合囡囡,但st cat的名氣,又真的令父母幾虛榮,唔係好捨得,我要諗多陣。

Any call this week??? It has been a week again...... Still no call.....

引用:Quote:原帖由+Henry2013+於+13-07-18+發表

原帖由 lovebb2 於 13-07-18 發表
唉!名氣。我覺得可能另一間幼稚園更適合囡囡,但st cat的名氣,又真的令父母幾虛榮,唔係好捨得,我要諗多 ...
對小朋友,實際比名氣更緊要!

有名星讀就等於好咩?學校可以容許記者喺學校門口影相… 會唔會太出風頭呢?

回復 actwins 的帖子

我都係日等夜等,好似等一個根本冇可能既機會....

回復 santakit 的帖子

Agree!! Nothing can do

引用:回復+santakit+的帖子 Agree!!+Nothing+ca

原帖由 actwins 於 13-07-21 發表
回復 santakit 的帖子

Agree!! Nothing can do
KV 交大訂后有封信寄返俾家長,上面寫明如期后要放棄學位,最后deadline係7月31日,因為八月頭會過數第一個月學費!

一定有人會拖到最后先放出學位!所以八月頭一定會再call waiting! 如果真係好心儀KV, 甘就再寫求位信啦!

回復 Macylau 的帖子

Thankyou for your information!!!
但總係覺得我既心情吾係人人明.....

回覆:santakit 的帖子

santakit
不要灰心!手頭有冇offer?
我應該明你心情!一個月前我很徬徨,讀PN的一鑊翹起,不讓我留位,因我辦理轉分校(事前又冇講明辦理轉校,即使不成功也不可原校升)..
最後轉不到,話冇位....
退而求其次接受一間不是心儀的...
再多次央求轉校,最後成功lur到一個位...
本來已好開心,點知又在比$之前收到Kv電話,即時轉軚...推左PN果間...
開頭是意料不到的,但奇蹟真是有可能出現的!
加油!

回覆:siufung 的帖子

Happy for u!

引用:Happy+for+u! +

原帖由 yokeeland 於 13-07-23 發表
Happy for u!
多謝曬你!大家努力!

今日早上仔仔8月B收到waiting call PM class

引用:仔仔8月B收到waiting+call+PM+class+

原帖由 Lingfung813 於 13-07-24 發表
仔仔8月B收到waiting call PM class
又新一輪call  waiting了!

回覆:siufung 的帖子

期待呀

引用:仔仔8月B收到waiting+call+PM+class+

原帖由 Lingfung813 於 13-07-24 發表
仔仔8月B收到waiting call PM class
今日收call ?

回覆:KV Call Waiting

我囡9月尾B,今早收到call, 放棄KM, 再放棄TY LH, 選KV,大囡以前讀KV, KV is my first choice. KV不單是名校,更重要是學術高,品格,獨立培養非常出色,亦系好多小學收生心水,叩門亦是,所以決定讀KV!

引用:我囡9月尾B,今早收到call,+放棄KM,+再放棄T

回覆:terry_andriy 的帖子

KM交了留位費,沒有註冊。LH已交第一個月學費,校車費,書簿費,已買校服,但都放棄了。

引用:Quote:原帖由+gotgot+於+13-07-24+發表我囡

原帖由 terry_andriy 於 13-07-24 發表
想請教下你話今早先收到KV call 後就立刻放棄左幾間幼稚園,都7月尾,咁你係咪之前嗰3間km,LH,TY 都已經俾 ...
KM交了留位費,沒有註冊。LH已交第一個月學費,校車費,書簿費,已買校服,但都放棄了。

gotgot 發表於 13-7-25 00:06

...
恭喜你 & 謝謝你!

哇..皮費(for呢幾間留位費)都好重..

Anyway...各位等緊KM & LH既父母(我等緊呢兩間)希望大家早日收到電話! Add oil!

存感恩的心
‹ 上一主題|下一主題