用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 飛英國航空公司virgin,cx,英航分別?
樓主: shirley-lam
go

飛英國航空公司virgin,cx,英航分別? [複製鏈接]

回復 Lomama99 的帖子

您先訂CX  HK 至London先,下次先訂London至HK來回會平D呀?

仲有您$6939包稅未呀?

回復 Tommy 的帖子

暑假CX 單程八佰幾英鎊真係好平,我剛試search 3月單程1200幾英鎊!

我又check  KLM,$12000來回停Amsterdam,同Emirites差不多!

回覆:Taimum 的帖子

如果唔介意轉機,漢莎和瑞士航空也可考慮,3月返還有機位。

係英國香港來回,不過我地係英國有地方落腳,提早少少走,票價可能因此再平少少。

miffy3005 發表於 13-7-11 18:31
如果唔介意轉機,漢莎和瑞士航空也可考慮,3月返還有機位。
想平就唯一選擇係轉机!

Taimum 發表於 13-7-11 15:45

您先訂CX  HK 至London先,下次先訂London至HK來回會平D呀?
我有個住喺英國既親戚話應該會平 D, 所以諗住到時試下喺英國訂.

另外, CX  HK 至London $6,939 breakdown 如下:
$5,930 - air fare
$979 - tax / fuel surcharge
$30 - TIC service fee

Lomama99 發表於 13-7-15 11:46
我有個住喺英國既親戚話應該會平 D, 所以諗住到時試下喺英國訂.

另外, CX  HK 至London $6,939 breakdown  ...

Hi Lomama99

我想問吓如果你喺英國訂機票,
係邊度訂?是否都係國泰網上訂?

THANKS!

Lomama99  我親戚話佢會幫我問英國嗰邊嘅 travel agent  發表於 13-7-19 14:24

Lomama99 發表於 13-7-15 11:46

另外, CX  HK 至London $6,939 breakdown  ...
好平,边到訂?直接同CX訂?

回復 miffy3005 的帖子

您點睇買對頭飛?即London 去HK 來回,以英鎊計算!

回復 siufans 的帖子

我要問下英國既親戚, 稍後才可回覆你.

回復 Taimum 的帖子

張單程機票係經安達旅運買.

我係買LHR >HKG >LHR ,(不是學生票)可以直接在航空公司的網站購買或其他網上訂機票的網站(zu_i果啲). 又或者找香港的旅行社agent.
但星航的學生票,只可以從香港出發,不能倒頭。

Lomama99 發表於 13-7-16 13:26

張單程機票係經安達旅運買.

您張機票係幾時飛?我查1月5日HK London CX 單程要$10990!$69XX無啦

Lomama99  張機票係8月25日飛  發表於 13-7-19 14:18

miffy3005 發表於 13-7-16 23:43
我係買LHR >HKG >LHR ,(不是學生票)可以直接在航空公司的網站購買或其他網上訂機票的網站(zu_i果啲). 又或 ...

如果我要買倒頭飛LHR~HKG~LHR,就要先買一單程飛HK~LHR,CX單程要$10990,Swiss單程停ZRH要$8400,但來回Swiss只要$9850,若倒頭飛就GB686 ($8300),好似唔差太遠!好煩,比D意見呀!

我的做法是假設要買3套TICKETS (6單程)

1,2
3,4
5,6

我會買 :

1,6
2,3
4,5

這樣可以買1程正常, 2程倒頭,
上年買左3套TOTAL $25xxx
其中1程DIRECT, 2程轉機.

引用:回復+Taimum+的帖子 我的做法是假設要買3

原帖由 bp123 於 13-07-18 發表

我的做法是假設要買3套TICKETS (6單程)
好聰明的方法

Ding

回覆:bp123 的帖子

就是這樣,9月去和7月返為一套。

去年已計盡,不太大著數,亦有試過比多$1250 改曰期,一早book 一年,避唔到schedule 有變。最抵是試過half term 由UK HK UK 連稅CX HKD7500 來回。如果坐EK, 便不用費神太多。
‹ 上一主題|下一主題