用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 試過8,9月先收到call waiting嗎?
go

試過8,9月先收到call waiting嗎? [複製鏈接]

請教有經驗爸媽. 係咪8,9月 甚至開學後都可能會收到學校call呢? 謝謝~
   0    0    1    0

回覆:deniseL 的帖子

回復 剛果公主 的帖子

多謝回覆! 雖然半放棄但偶然都會幻想一下, 假如阿仔開學後先收到call, 應唔應該轉校呢. 轉校佢又要重新適應所有野. 當然, 收到call先算啦

回覆:deniseL 的帖子

我鄰居十月中先收到另一學校電話,跟住就返兩間學校,直到下學期先放棄一間

回覆:試過8,9月先收到call waiting嗎?

有極少數怪獸家長會霸兩間,上下午各返一間,返一兩個月睇下邊間真係適合先drop out另一間!

聽過有人十月收KM call, 仲要係AM位添!因為有AM生退學!

不過9月10月退學既人相信極極極少!絕大部份人會係開學前做最后決定!所以如果八月都冇收call, 就吾好抱期望啦!

而家七月頭咋!盡最大努力求位啦!

回復 deniseL 的帖子

一定有機會! e家個個都報10間8間幼稚園,好多都有多過一個offer! 唔到最後一刻都唔放位(e.g.交第一期學費)!
我都最終等到心儀kg由pm轉到am!  所以希望在明天!

回覆:Macylau 的帖子

上下午各返一間我都聽聞過,但係小一,估唔到連幼稚園都有!

阿仔只得邨校offer,八月頭就開學,如果真係有call都好可能已經係開學後嘅事,到時真係交晒學費都要轉校,我自己都變埋“怪獸”!

‹ 上一主題|下一主題