用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教小朋友讀全日幼兒園的媽媽!!
go

請教小朋友讀全日幼兒園的媽媽!! [複製鏈接]

由於兩公婆都要返工,所以俾阿女返全日,唔想阿女對工人太耐;
由於全日,回家已經5點幾,平日無報讀其他野"進補"

但見完小一討論區個邊,開始又搶心happy school,學術淺,將來小一派唔到好學校,但又唔夠料同人爭私校/叩門.

請問大家會在星期六日上多少興趣班?

定係平日放學後都會上興趣班呢?
   0    0    0    0

我建議你星期六日上好d, 因為平日都很累啦, 而且不多興趣班5, 6點仲有得上羅.
希望每天開心渡過 ;-)

我囡囡平日學芭蕾舞, 因為星期六日想多D家庭生活! 但係都想佢學多一種語文!

引用:由於兩公婆都要返工,所以俾阿女返全日,唔想

原帖由 atty 於 13-07-03 發表
由於兩公婆都要返工,所以俾阿女返全日,唔想阿女對工人太耐;
由於全日,回家已經5點幾,平日無報讀其他野"進補 ...
我女n班時全日,有個同學每日放學,佢媽咪請個西人上門,因為學校全中文。

謝謝各位,

咁即係一樣起,兩樣止.....我仲諗要唔要: 一體一藝一學術

如果星期六日上晒興趣班,可以出街街玩的時間又少了.

回覆:請教小朋友讀全日幼兒園的媽媽!!

我個仔現讀全日n班,無學嘢。我覺可大少少才學。我見他有些k2k3的師兄姊,是放學去學嘢的,可能大少少,唔會咁快就累。

‹ 上一主題|下一主題