用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中派位下周放榜 及早部署叩門策略
樓主: elbar
go

升中派位下周放榜 及早部署叩門策略 [複製鏈接]

回復 wingfamily 的帖子

2/3手準備,派得好罷一酒席,估派得唔好就全家出動,一早在心水中學通宵排隊,如果有幾間,就要找人幫手排隊,包車全日通,晚上上留學agent找外國學校,還欠什麼?.......希望以上是不幸情况不會發生,其實排第一或尾是一樣的,派得好又去找更好中學,年年是如此的

回復 smallfoothk 的帖子

絕對同意你講法, 亞仔學校7月9日先派成績表, 想一早叩門都要溫地方影印, 真係比佢學校激死

唉....2年前已玩過一次扣門, 眞係好攞命!!

下星期又來一次的話, 我會din!!

admmum 發表於 13-7-3 00:46
9號晚我會帶小兒去吃自助餐,派得去就當慶祝,派得唔好就當安慰下佢。
好與唔好都要面對,日後還有長路漫漫。好正面!咁快d book 定檯 lu。
:verycold: :verycold: :verycold:

Siuchoi 發表於 13-7-3 13:10
唉....2年前已玩過一次扣門, 眞係好攞命!!

下星期又來一次的話, 我會din!!
今年九龍城區既band 1位都算充裕,應該對自己有信心。我會將「din」變「dinner」,希望你成功!
:verycold: :verycold: :verycold:

回復 ohnono 的帖子

ohnono~~  哈哈哈!  你寫既野令人很開心和安心~  感謝!!

ohnono 發表於 13-7-3 13:16
今年九龍城區既band 1位都算充裕,應該對自己有信心。我會將「din」變「dinner」,希望你成功! ...

睇見大家我都好緊張, 下年到我喇~

囡囡剛收到學校通知, 澳洲的數學測驗得到 Credit
但未能在7月9日前取得Certificate.
如果要叩門, 請問咁樣能否寫在 profolio?

更係寫啦. mug都寫, scan 封通知信下去, 又或copy網上資料落去.

簽名被屏蔽

using84 發表於 13-7-3 14:24
囡囡剛收到學校通知, 澳洲的數學測驗得到 Credit
但未能在7月9日前取得Certificate.
如果要叩門, 請問咁樣 ...
雖然未必有幫助,叩門都係主要睇校內成績或者筆試、面試,我都會寫埋落去,有需要的時候就照實情講。

我呢幾晚開始瞓吾著, 唉, 我緊張到吾記得果d正本證書放係邊, 搵左幾日都未搵到,請問 叩門係吾係一定要正本?

PAN0612 發表於 13-7-3 15:51
我呢幾晚開始瞓吾著, 唉, 我緊張到吾記得果d正本證書放係邊, 搵左幾日都未搵到,請問 叩門係吾係一定要正本 ...
咁你真係好緊張喎!叩門要交副本,但正本是要用來核對副本的準確性。希望你盡快搵返!

唉, 仲有一星期, 我都準備左扣門用的文件, 希望唔駛用得著
祝各位仔仔女女 (包埋我粒女)派到1st choice!!!
加油
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

引用:Quote:Siuchoi+發表於+13-7-3+13:10+唉....

原帖由 ohnono 於 13-07-03 發表
今年九龍城區既band 1位都算充裕,應該對自己有信心。我會將「din」變「dinner」,希望你成功! ...

心想事成!

即使派第二和第三志願,也未必開心,因不是我柸茶,主要係無乜得揀下填表,所以準備了幾間叩門。

我有朋友準備了客貨車資料,準備包鐘叫車去叩門

劍橋又或考琴試果d有冇用? 不是獎項來的, 用得著嗎?

ohnono  對叩門的作用不大。主要都係睇校內成績或靠即場筆試、面試來決定。  發表於 13-7-5 16:15

回復 Siuchoi 的帖子

我都係@@ 2 年前已試一次
‹ 上一主題|下一主題