用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 外展音樂短期課程招生-首輪階段報名抽籤申請﹕7月23日截 ...
go

外展音樂短期課程招生-首輪階段報名抽籤申請﹕7月23日截止 [複製鏈接]

http://www.lcsd.gov.hk/CE/CulturalService/MusicOffice/b5/events_2012_12_18b.php#content
   3    0    0    0
Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

Thanks for sharing!

回覆:外展音樂短期課程招生-首輪階段報名抽籤申請﹕7月23日截止

我跟他們學了長笛一及長笛二,導師很用心啊

引用:我跟他們學了長笛一及長笛二,導師很用心啊 +

原帖由 CupcakeMay 於 13-07-02 發表
你在那個音樂中心上堂?我現在學緊長笛基礎一,希望下期抽籤中基礎二就好。

Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

回覆:Strawberrys 的帖子

請問幾歲可以參加? Thanks

引用:請問幾歲可以參加?+Thanks +

原帖由 yukai 於 13-07-05 發表
請問幾歲可以參加? Thanks
視乎你想學乜?每種有不同年齡限制,先選種類,再click入去睇內容。

引用:我跟他們學了長笛一及長笛二,導師很用心啊 +

原帖由 CupcakeMay 於 13-07-02 發表
咁如果成功抽到報名,上堂係咪需要自備樂器?

引用:Quote:原帖由+CupcakeMay+於+13-07-02+發表

原帖由 tattc 於 13-07-05 發表
咁如果成功抽到報名,上堂係咪需要自備樂器?
是的,第一堂老師會介紹不同牌子、型號、價錢,學員視乎預算自行購買。另有指定用書須購買的。

Thanks for sharing!

Strawberrys 發表於 13-7-3 19:08
你在那個音樂中心上堂?我現在學緊長笛基礎一,希望下期抽籤中基礎二就好。

...

我在荃灣!!

我要回家好好練習, 下期先在報合奏班

引用:Quote:Strawberrys+發表於+13-7-3+19:08+你

原帖由 CupcakeMay 於 13-07-07 發表
我在荃灣!!
我都係荃灣學緊呀!

引用:我要回家好好練習,+下期先在報合奏班

原帖由 CupcakeMay 於 13-07-07 發表
我要回家好好練習, 下期先在報合奏班
我見今期報名無合奏班,上期第一輪截止後都有餘額,希望下期仍開合奏班。

各位有經驗的朋友,請問你地唔知唔邊區既分校會較小人報呢?

回覆:外展音樂短期課程招生-首輪階段報名抽籤申請﹕7月23日截止

請問可唔可以報呢固短期又報另一個樂器訓練呢?

‹ 上一主題|下一主題