用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford Path 定迪士尼美語?
樓主: manwai33
go

Oxford Path 定迪士尼美語? [複製鏈接]

WorldFamily

我自己買了迪士尼給女兒,從女兒一歲兩個月開始用,用了9個月了,感覺效果還是很好的,女兒現在不到兩歲,已經能講一些簡單的句子,而認字方面,迪士尼的刷卡機所配套的500張卡片裏面的單詞已經基本全部認識。而且很喜歡聽還有唱教材裏面的歌曲,雖然唱的不清楚。oxford path我沒有用過。但是有買oxford reading tree,不知道和oxford path 有沒有關係。oxford reading tree現在已經和女兒共同閱讀完了1-2級,她也非常喜歡,英式發音很很好聽。

deleted

harrynkellyBB 發表於 13-7-23 00:16
我自己就見我bb用迪士尼美語學得幾好
我都覺得好欣慰!
最近介紹左比個fd

書展價係咪便宜o的架?

引用:我个女3岁,两套都无,只是返咗9个月Norweg

簽名被屏蔽

回復 lolokei 的帖子

都没有考究过,但因为是看了朋友小孩读了英语好厉害才送小女进去。也体现到原来语言不是背生字,读文法得来的;应该是听,说,看,写。香港的刚刚违背;看,写,听,说,还要一大推生字背,文法记。又怎样?出来又不是英语程度给人说不行。

回復 kobylee 的帖子

是的,有时间陪陪啲仔女一起看看书,教下功课比买教材更好。我试过比补课补习,总是天天来补但都只是应付到功课。自己就变得唔知道个仔学习上有什么问题。后来自己点都拿些时间出来跟跟佢,就知道去最需要加强的是什么。还有就多给时间孩子,他们的行为问题都会少啲。

引用:Quote:shingon+發表於+13-7-23+11:08+書展

原帖由 harrynkellyBB 於 13-07-29 發表
唔覺有特別平呀,但就比平時多左d野送咁囉,
不過黎緊bb展唔知又係咪咁呢,要到時去睇下先知!
...
how much in book fair ? 有咩送?

harrynkellyBB 發表於 13-8-4 04:41
書展就係送書櫃呀,玩具呀,兒童相機呀呢d,
不過依家dl佢隻米妮apps,去bb展會有本貼紙簿送呀,
我今日都去攞 ...
書展有無送多一套書?書展時聽sales話送書櫃同送多套書,好似話係跟埋一支學習筆,不過無講送玩具,有無送書?可以分享咩書嗎?
之後 sales 有 call 我,話 BB 展送書櫃同一部機,而家考慮緊買唔買 .....
另外有個親戚話以前佢買時有 coupon 送,用黎以後買會員product可以平一點

會展搞bb展one elite children playgrounp套教材幾好!有顧問在場詳細解釋:)

會展one elite children playgrounp有套教材幾唔錯~又有顧問係度解釋

回復 tw510yy 的帖子

請問你買的 oxford reading tree 係咪有埋 cd 可以聽? 可以分享邊度買嗎?因為我和家人英文只係馬馬虎虎, 怕讀錯, 又想買呢套書培養閱讀習慣, 謝謝.

回覆:Oxford Path 定迪士尼美語?

如果妳bb只得4個月建議妳買Disney 好d。

引用:Quote:原帖由+shevachevy+於+13-07-04+發表

原帖由 jannychan 於 13-07-05 發表
我自己覺得把聲好粗,但播hello首歌時,仔仔個樣好搞笑,又跟住跳舞。

...
我個仔一聽到個首hello歌就想走人:;pppp:

回復 mice- 的帖子

由於買了迪士尼美語實在太貴,已經花費很大,所以Oxford reading tree 就在淘寶上買了,賣家很多,直接打牛津閱讀樹可以搜索到,配套MP3音頻。

回覆:Oxford Path 定迪士尼美語?

‹ 上一主題|下一主題