用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問大家知唔知E位上課時間?堂數?
go

請問大家知唔知E位上課時間?堂數? [複製鏈接]

我小朋友剛排到E位,請問大家知唔知一般上課,每星期大概幾多堂?每堂上幾小時?半日?全日?謝謝!!

0    0    0    0

引用:我小朋友剛排到E位,請問大家知唔知一般上

原帖由 maybma 於 13-06-30 發表
我小朋友剛排到E位,請問大家知唔知一般上課,每星期大概幾多堂?每堂上幾小時?半日?全日?謝謝!!

...
my son also allocated the I seat, I get the message is that the first month is to attend 2 days with 2 hours for accessment By 3T and tutor.

引用:我小朋友剛排到E位,請問大家知唔知一般上

原帖由 maybma 於 13-06-30 發表

...
我阿仔返了約一年E位,佢主要係大小肌肉慢。時間表大約係:

個別PT:一個月3堂,每堂一小時。
個別OT:一個月1-2堂,每堂一小時。
個別ST:一個月0-1堂,每堂一小時。
個別PST:一個月4堂,每堂一小時。
PST小組:一個月一節,每節2小時。

阿仔上午返幼兒園,中心盡量安排治療堂係下午,一星期返兩至三日,每次上兩小時(PST+OT,或PST+PT等)

‹ 上一主題|下一主題