用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 請教之前的小一後補位申請
go

請教之前的小一後補位申請 [複製鏈接]

想請教一吓之前的小一後補位申請,係唔係交表就一定可以參加佢個筆試?定係都係揀d人去考,唔係個個都有機會去考呢?感激感激。

1    0    0    0

回覆:請教之前的小一後補位申請

係,會揀的,睇番K3成績同邊間kg

收咩幼稚園多?

回覆:pandabonita 的帖子

謝謝。

之前一個朋友叩到的是1-1-1、名幼加教友

引用:之前一個朋友叩到的是1-1-1、名幼加教友 +

原帖由 karen55407 於 13-06-29 發表
之前一個朋友叩到的是1-1-1、名幼加教友
舊年?

回覆:sissysze 的帖子

前年

不是個個申請可以有得咩, 要揀選?

引用:不是個個申請可以有得咩,+要揀選?

原帖由 DORISSING 於 13-07-02 發表
不是個個申請可以有得咩, 要揀選?
天神就係,聖瑪利唔係,你留意返申請須知啦!

Quote:原帖由+DORISSING+於+13-07-02+發表

原帖由 cautionchan 於 13-07-03 發表
天神就係,聖瑪利唔係,你留意返申請須知啦!
前年未有考試,收生條件不能作準。
上年是第一年有考試,是人人有考,主要是要看考試成績。
我的理解今年都是人人有得考,若七月八日後都收不到信,可打回學校查詢。

kls12 發表於 13-7-3 14:49
前年未有考試,收生條件不能作準。
上年是第一年有考試,是人人有考,主要是要看考試成績。
我的理解今年都 ...

right, 申請需知無講到有篩選:

http://www.smcs.edu.hk/page_11_20130624.htm

據知去年不是人人有考試.

原帖由 唉瘋 於 13-07-03 發表
上年開始是先收files,後來才宣報有考試,只要補回回郵信封,便有得考。你説的是否没有提供的case?

回復 kls12 的帖子

去年在EK有家長說收不到考試通知,但什麼原因我就不太清楚了。

是天神在插班通知信後補"如沒有交回郵信封請在截止前補回"
St Mary 無寫bor.只係話:
2012-2013 年度入讀一年級後補位申請
本校現階段尚未確定一年級剩餘學額之數目,已遞交申請信欲入讀本校
者,將於日內收到學校安排考試之時間、應考細節及准考證。
新申請者,請把學生有關資料及最近之學業成績副本,連同兩個回郵信封(信封面寫上申請者姓名、地址及貼上郵票).........
係"新申請者"無話叫D無交信封的申請人補交bor. 如果無叫D無交信封的申請者補回,然後又話無交信封就無得考,估唔到學校D admin....................

引用:是天神在插班通知信後補"如沒有交回郵信封

原帖由 joyce919 於 13-07-04 發表
是天神在插班通知信後補"如沒有交回郵信封請在截止前補回"
St Mary 無寫bor.只係話:
2012-2013 年度入讀一 ...
佢有寫24/6 之前交左既唔當架!你看清楚先啦!

係講舊年唔係今年.2012-2013 not 2013-14.

回覆:xo883 的帖子

張紙寫"甄選面試"係咩意思呢?係面試完先甄選?定甄選完先面試呢?

引用:張紙寫"甄選面試"係咩意思呢?係面試完先甄

原帖由 MCGC 於 13-07-04 發表
張紙寫"甄選面試"係咩意思呢?係面試完先甄選?定甄選完先面試呢?
唔洗估啦!我剛打左比校務處,佢話信已於星期一寄出,留意信箱,我又問佢係米人人有得in,佢話係!good luck everyone!!

咁有冇人已收到信呀?
‹ 上一主題|下一主題