用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意 ...
樓主: leshita
go

不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意見/Everyday with Zippy)) [複製鏈接]

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (可以一起去參加party wor)

Hi all mami,

I'd like to get comment about the 'wide eye' materials. Is it worthy to buy? And does it have any Singapore 'cheaper' version?

Thanks!

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (可以一起去參加party wor)

YY, Ho_Ho_ma and all mum,
多謝妳們的意見,昨日經過Jusco,最終都落咗搭upgrade埋play along & wide eye,因為貪佢有免息分期,而家兩樣一齊價錢係$13,388. 仲送24套Magic Disney's(好似呢個名)和多元智能工作枱1 set,好似matthew_mama話齋,如果淨買wide eye都要9000幾,似乎而家用呢個價買又幾低,不過同上次一樣,買咗自己供,唔比個佬知exactly price,以免聽佢南無.     

好耐之前參加過一次Sing Along Activity,好玩就好玩,但始終全家出席都要比接近500大元(而家唔知止唔止呢個價),只係2個鐘多d,真係幾昂貴.

不過其實唔續會,DWE一樣KEEP住個會員紀錄比你,好似而家我upgrade products又送返一年服務比我.

HO_HO_MA:
其實聖誕時我去過一次,明天亦會去DANCE ALONG PARTY,兩次都是選擇星期六早上十一時場次。上次的經驗是都頗為多人,地方不太足夠。

明天去完PARTY,再談吧!
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

各位曾PM我的朋友們

我已根據大家的e-mail address sent 了個list 比你地,請check 下啦有問題call 我.

Thank you.

Leshita

YY(芝芝媽咪) ,
我參加了三月十五號早上十一時的場次, 如果今次仍是頗多人,我下次唔再參加,妳的小朋友上次能否投入遊戲之中, 我的小朋友因為上次人多及地方不太小,一時叫走一時到處走,我都唔知他會有什麼得著. 但是我還末收到入場券,星期一要查問下.

醒目開學勳章

Hi all mami,

Just want to share with you my experience for using Telephone English with DWE. Did any mami use this function b4?

The first time I called DWE to register Telephone English on Wednesday nite 9:30 pm (It was a little bit late). Cos this was the first time I called, I did not expect they would return phone call on the same day. They said they would call me back b4 10pm. But finally they called back at 10:45pm. I said to the lady that my son went to bed already. Let's try to do it again tomorrow nite.

So I called again on Thursday nite, they returned call at 9:30pm. Unfortunately, my son ignored the telephone call. Just played hard with his toys by himself. (Actually, my son is 16 months old and he can't speak yet) It was me singing the songs with the lady on the phone.

So I think I should wait until my son turns to 2-3 years old in order to use this Telephone English. But failing to use 4 times of Telephone English, you may not be able to attend their 2nd stage seminar.

Any mami came across this situation?

Ryanma

HO_HO_ma:

可能茫茫仍太年幼(十九個月),所以兩次她都是樹熊一樣抱著我,不肯落地玩。縱使我跟她在家練習多遍要唱的歌仔,懂得跟著「WHERE IS YOUR RINGHT HANDS」、「CLAPS YOUR HANDS」等歌仔做動作,但去到會場她還是無動於衷,實在有點氣餒。

我續會時獲贈了幾張PARTY優惠券,限今年內使用,我想待芝芝大一點,情況會好些吧!因為我見其他較年幼的BB都「樹熊一族」,反而兩、三歲的小朋友,頗為ENJOY個SHOW。

Ryanma:
我都未用電話美語,最主要他們只安排星期三和四服務,偏偏那兩天是我最忙的日子!我自己的做法,是練熟歌仔,晚晚拿著圖書與女兒唱歌。     
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
@_@

我想問你有媽媽去過果D咩5步曲既COURSE呀?? 因為我要返工, 所以好多時都full哂, 其實果d course有無用既?

我想問你有媽媽去過果D咩5步曲既COURSE呀?? 因為我要返工, 所以好多時都full哂, 其實果d course有無用既?

我都沒有去過5步曲既COURSE,不如一起去啦!  係的話我打上去check day.

各位DWE Member:

我小朋友兩歲9個月,用了DWE FULL SET已近兩年,WIDE EYE用了半年有多。因小朋友開始返學,睇

各位DWE Member:

我小朋友兩歲9個月,用了DWE FULL SET已近兩年,WIDE EYE用了半年有多。因小朋友開始返學,睇

leshita 寫道:
我都沒有去過5步曲既COURSE,不如一起去啦!  係的話我打上去check day.

leshita & 銘銘媽:
我都沒有去過5步曲既COURSE,不如一起去啦!

leshita、銘銘媽:
我去過「首部曲」,覺得都幫到自己與小朋友用教材時遇到的難題,尤其是個主持教你如何用playmate機那一部份,好正!

我去的那一場是去年尾(忘了是十月還是十一月)某個星期日早上,可能十時半要去到,所以我星期六才傳真報名表格,他們都讓我翌日去聽。如果你們遷就到時間,不妨選擇星期日早上。
@_@

leshita、銘銘媽:
我去過「首部曲」,覺得都幫到自己與小朋友用教材時遇到的難題,尤其是個主持教你如何用playmate機那一部份,好正!

我去的那一場是去年尾(忘了是十月還是十一月)某個星期日早上,可能十時半要去到,所以我星期六才傳真報名表格,他們都讓我翌日去聽。如果你們遷就到時間,不妨選擇星期日早上。
@_@

YY(芝芝媽咪) ,
我都覺得要大過些オ去參加那個SHOW會好些, 希望今次仔仔會ENJOY個SHOW.其實不雖要在家練習多遍要唱的歌仔先,因為用得套DWE久了會自然跟住做及唱,因為上次我個仔雖然不太投入玩,但也懂得跟着做.
至於電話美語我也用過四次,第一次是安排我在場一起玩,伹失敗了,後來發現要我不在場仔仔才肯自己和電話內的姊姊一起唱歌,雖然現在也不是完全成功,但他也肯跟電話內的姊姊唱一隻歌跟着就放下電話說BYE-BYE.不過我打過電話問過DWE CLUB的評份,他問說好因為他肯回應,其實要視乎你的BB的喜好去配合這個電話美語,妳可以只選擇和姊姊說話而不唱歌.只要多嘗試不成功也不緊要

銘銘媽 ,
我去過第一部曲, 這個COURSE能令妳有機會和別的家長互相交流及詢問顧問一些問題,不過選晚上會比較多人,詢問顧問的機會會少些和顧問回答問題是不能交談的. 我覺得WORKING HOUR去會收獲大些. 不過參加第二部曲オ是大收獲,因為那是PLAY GROUP,可以知道BB在玩DWE的時侯有無用錯及更深入交流,不過要玩過四次電語美語才可參加, 我會參加下一次的第二部曲,到時再和妳分享下,不過現在日間不能上綱,因公司禁止,所以要晚上待BB睡覺後才可上綱.

朗僖媽媽 ,
不會是浪費, 妳BB用耐左會說一些句子,因為VCD內的內容是一句句的,雖然妳平時少和她說,待他大一些妳可用多些電語美語他自己曾和電語內的姊姊用英語談語,而且將來妳可給他參加一些PLAYGROUP他便有機會去運用,而且將來讀書的時候他不雖要補習英文,我的仔仔(快三歲了)用了快兩年現己懂得超過–百個英文生字.所以不用擔心

hi,我好慘呀,見到有位媽咪打錯字,回應她話比她知,點知比其她媽咪不停地{批評},下次見到都唔講好lor.

最慘係我這樣寫了:
(引文,不曾修改.)
----------------
你好, 我看完你的文章, 覺得其實你都有須要學好一些英文, 因有太多錯字了. 其實套Disney 教材對你及你的小朋友都有用.你陪佢看的同時你又會學到野.  好好為小朋友打算下,錢有時是要識得用才有用的,一套有質數的總比買一大堆返屋企好.
----------------

之後便比人{狂丙},仲話我係o個o的sales,令我有小小不開心.  我開始覺得用港版 dwe o係BK係小數人士,有點分化現象.其實負擔到的�可以負擔到買港版都OK 呀,真係唔可以�有困難的話,買其它也是一個好的安排.  

大家沒有這個經驗嗎,買完東西回家,才發現不合用,或有時候,買的時候想住有大用,回家後才發覺用不到嗎?

我只是發一下悶氣,大家覺得點都好啦,唔好再打擊我了!(對不起了,有時真的想有朋友可以傾訴下!)

我明天check 下幾時再有首部曲,之後告訴你們.

My son have watched PlayAlong1 many many time,but start yesterday when he was watching "Busy Buzzing Bee (2)" and the fly is flying in front of the TV screen and make some "sisi" sound loudly. then my son cry very very loud. I try to replay the vcd four times, he also like that. I am thinking is he afraid of the bee flying or sound.  Any other BB like that?
‹ 上一主題|下一主題