用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意 ...
樓主: leshita
go

不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意見/Everyday with Zippy)) [複製鏈接]

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (可以一起去參加party wor)

我仔仔 Sampson, 18 個月大, 用 Super Mickey Set 已 13 個月, 佢未識講野, 但每次睇 VCD 時都好開心, 都會呱呱叫. 個 Consultant 都係早就失蹤了.

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (可以一起去參加party wor)

Samsam,

妳可以打電話到worldfamilyclub家長熱線去問妳的難題. 我仔仔用 Super Mickey Set 30個月才開始講野, 他現在34個月, 日日喜歡背書本的內容, 古古怪怪的, 有時"mickey said”,有時”donald angry". 不過他已憧得很多英文生字.

Ho_Ho_ma,

多謝妳的提醒!

各位媽媽朋友:

Fans List 已經打好了,內容有大家的bk名,小朋友的名,年齡(月),買了那套及地區.(如有題供的話)  如大家想要一份的話,可聯絡我 email/PM,不過只限曾經在此留言的媽咪咋.

總括大家的小朋友都在一歲以上,2歲以下居多,當然亦有少數是細小小或大小小啦.  

大家有無打算一起出席那個 function 呢?  我去那個都無所謂,有沒有人有提意呢?

Hi

I know some mother join the birthday party on 15/02,  I wanna see all of you there.  
該用戶已被刪除

各位好,

我女女四個半月大, 我地買左Mickey set, so far 佢只睇&聽Play Along 1, 當然佢唔明做乜, 不過佢見到Froggy & Bunny 就好開心, 郁手郁腳。

我地有排都未join 得 d activity, 不過先上黎打過招呼。

regards,

tin_tin ,
家長座談會很容易報到名, 可能妳報的時段是晚間時段, 所以難報到名. 妳用左super mickey set三年, 只睇帶和書對仔仔己經開始悶,而且妳又很少玩Playmate d 卡, 妳要開始玩Playmate d 卡, 讓仔仔有機會跟住講, 另外妳有無同仔仔一起玩play along同sing along vcd. 如果無就要試下和play play along同sing along cd 給仔仔聽. 妳要和仔仔一起玩gamecard.讓仔仔多些機會運用和引仔仔去玩. 如果再有問題可打電話刑DWE CLUB的家長熱線查問,她們很樂意會幫妳. 

銘銘媽,

Hello! 我是妳老公的同事,我是坐位是在他的後方.我用了DWE己兩年多.

醒目開學勳章

Hi leshita

Please send me the fan list. Pls check PM. Tks.

Ryanma

leshita 寫道:
各位媽媽朋友:

Fans List 已經打好了,內容有大家的bk名,小朋友的名,年齡(月),買了那套及地區.(如有題供的話)  如大家想要一份的話,可聯絡我 email/PM,不過只限曾經在此留言的媽咪咋.

總括大家的小朋友都在一歲以上,2歲以下居多,當然亦有少數是細小小或大小小啦.  

大家有無打算一起出席那個 function 呢?  我去那個都無所謂,有沒有人有提意呢?

ho ho ma,
你好!! 我老公成日提起你, 多謝你教佢(我地)咪多野!!  ^^

有機會一齊傾下湊仔心得喇!! 你小朋友幾大??

leshita,
點解你唔將個list post出黎呀??? 咁你又可以update, 大家又可以睇到喇!!
我都想睇下呀, 如我無記錯, 我都有在此留過言既!! 如果真係無留過言的話, 請話俾我知, 等我提供返d資料俾你!
唔該哂!!
leshita 寫道:
各位媽媽朋友:

我已經買了3年有多(Daisy Set), 唔知而家仲有冇呢o個packing. 囡囡出世後都有聽Sing Along CD, 不過就冇哥哥咁着迷.
我想問o下Play Along和Sing Along分別有多大, 你o地BB鍾意邊樣多D.
因為我o個套沒有包括Play Along.仲有可唔可以提供一些Wide Eye comment.我都有考慮upgrade要埋呢兩樣.

現在已沒有再join做member,因為我覺得每年續會d會費好貴,參加每次sing along activies又唔平,所以真係唔多化算.

我個女2000年開始用,現在已沒有以前那麼有興趣看了.我都沒有 join member, 一來會費貴, 二來覺得sing along activites 的水準不及以前.  

[img align=right]http://tac.families.com/ezb/884014.png[/img]

play alone for baby halp years -2 years very useful because it have a toys together and wide eye if 9000 is a little bit expensive,and only 3 months change period la , only nine section and 5 story book and one cd and some vcd

銘銘媽 ,
我的小朋友已兩歲十個月,至於湊仔心得我都系新手,都是靠看書和一些實踐的經驗所得.有機會大家一齊傾下.不過妳老公話妳腰骨不是太好,但又想再添丁,我建意妳最好補補腰骨,如果唔系懷第二個BB會很辛苦.

Ho_Ho_Ma,
多謝你關心, 我就算生都會等我身體好返d, 生會再生既喇! 湊仔就緊係你多經驗過我喇, 我仔得14個月咋!! 仲係bb仔一名.
AH! 如果你係工作時間得閒的話, 可以到'在識媽媽'既'Anybody Here之再續前緣'或click here傾o下計, 我一得閒就去果度, 同佢地一齊傾計好開心既!!
希望o係果到見到你喇!

WY:
未知你的小朋友多大?我的芝芝可能比較年幼,才歲半,所以十分喜歡play along的foggy 和bunny,她看了半年,很多歌仔都記得,還未開始唱她便去拿有關的玩具。

我都有想過不續會,但考慮到女兒還細,教材還有排用,日後總要更換產品。

另各位媽咪,有沒有參加DWE的PARTY?有何評價?
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

WY ,
Play Along1-3是主要給兩歲以下的小朋友,而Sing Along兩歲以上的小朋友會容易明白些,所以哥哥會着迷過囡囡.如果囡囡是兩歲以下,我建議妳買Play Along1-3給囡囡和她一起玩.至於Wide Eye我覺得如果哥哥已返學和功課不忙,就可考慮.因為Wide Eye是一些類似幼稚園的課程,妳要花時間和他一起閱讀和參與勞作. join做member很重要,他們可解答妳的問題(家長熱線),提供電話美語給小朋友,可以給小朋友機會去用英文和別人談話.另外又可以更換產品(破損)和一些座談會給各家長(Free).

YY(芝芝媽咪) ,

我去過DWE的PARTY一次,覺得DWE的PARTY地方太細和太多人,以至不能照顅到每一個小朋友.末熱身就開始,而且很快就完成一節,我和sales曾構通過她建議最好是星期六上午的時段少的人及最好早的到場去熱身.
‹ 上一主題|下一主題