用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問有無籃田區讀兼收位既家長呀 ?
go

請問有無籃田區讀兼收位既家長呀 ? [複製鏈接]

請問點樣選擇兼收位學校呀 ?   請大家賜教  唔該曬呀  
   0    0    0    0

回覆:請問有無籃田區讀兼收位既家長呀

我推薦德田幼稚園,兼收老師好有經驗,全校老師都好有愛心!

((5/6~3.03kg,9/7~4.16kg,8/8~5.06kg,
7/9~5.8kg,12/10~6.68kg,20/10~7.14kg,
10/12~8.23kg,3/1~8.6kg,3/3~9.4kg,
17/3~9.57kg))

回復 wing2003 的帖子

你好呀 ! 好多謝你呀  請問你知全日扣除學卷仲要比幾多錢嗎?

我聽講有個羅老師幾好係嗎?   

回覆:jloklok 的帖子

係基督教家庭服務中心德田幼稚園,無老師姓羅喎,扣左學卷交大約$1900!

((5/6~3.03kg,9/7~4.16kg,8/8~5.06kg,
7/9~5.8kg,12/10~6.68kg,20/10~7.14kg,
10/12~8.23kg,3/1~8.6kg,3/3~9.4kg,

可否求下你講多少少   請問係全日制嗎?   時間係幾點到幾呀?

是否有校車?

有幾個兼收老師

覺得小朋友有進步嗎?  求下你  多謝曬呀   

回覆:jloklok 的帖子

係全日制的,學校8點開門,最遲9點要返到。
學校放學時間,今年N班同K1放4:30pm
K2同K3放4:45pm,學校有託管到最後6:00pm
由於呢間學校每級1班,人數較小,外判校車成本太高,所以好似9月新學年開學開始無校車了!
呢間學校有2個i位老師!
回顧我仔,4年嚟進步好多,但佢始終係先天整體發展遲緩,兼疑似A仔,所以追嚟追去都比同齡慢大約1年,但由初初亞呆咁同唔識講野,到剛星期2言語治療師話佢已追到同同年紀相約,只係佢認知同表達能力較弱!
呢間學校除i位老師有愛心同盡責之外,真係所有老師同校工都好有愛心,我絕對唔係賣廣告,佢地似一個大家庭咁!
你可以先去參觀下!
我當年都去參觀過,當我入到班房睇(K1/K2)小朋友上堂時,班小朋友係唔駛老師帶領下,自己主動叫我姨姨早晨架!行到去N班時,就見到N班小朋友自動收拾早餐餐具,自理好好!
所以我仔雖然發展遲緩,但自理同品德都算好好架!佢係鐘意返學到不得了!
我聲明我絕對無hard sell,只係我親身感受!

請教媽媽語言訓練等等是否日日都有呀?是否需要準備被子?
我小朋友食反好慢好驚食唔飽已經過晒鍾呀

我都好客氣打去問是否可以安排參觀學校環境等、但感覺好似唔歡迎諸多藉口呀

回復 jloklok 的帖子

試吓西區社區中心果間"靈安”。
‹ 上一主題|下一主題